Foci

Neymar máris odaszúrt egyet a Barcának

  • ivan

Góllal debütált a PSG-ben Neymar, aki a Guingamp elleni győztes meccs után odapiszkált egyet a katalánoknak is.

A nyári átigazolási időszak legnagyobb bombáját és sokkját okozta a brazil támadó, aki 222 millió euróért elhagyta a Messi nevével fémjelzett Barcelonát és a világ legdrágább labdarúgójaként a francia PSG-hez szerződött.

Neymar a hétvégén át is esett a tűzkeresztségen és a Guingamp elleni idegenbeli bajnokin már kezdőként lépett pályára új klubjában, amelyet a 82. percben esett góljával segített a győzelemhez.

Neymar - amellett, hogy a világ egyik legjobban kereső focistája is lett - nem titkolt célja új csapatával, hogy Bajnokok Ligáját és Aranylabdát is nyerjen, vasárnapi nyilatkozata alapján pedig élete egyik legjobb formájában érzi magát. Bár a 25 éves csatárt rengeteg kritika érte a klubváltás miatt, Neymar szerint attól mert valaki elhagyja a Barcát, még nem áll meg az élet.

"Végre játszom és ez nagyon boldoggá tesz. Csak az ország és a város változott, a foci ugyanaz. Tudtam, hogy nehéz lesz elhagyni a Barcát, de nagyon boldog vagyok itt.

Az emberek azt hiszik, hogy a Barcát elhagyni maga a halál, de éppen ellenkezőleg: sokkal inkább elememben vagyok, mint korábban bármikor”

- mondta a futballista, akit a mérkőzés legjobbjának választottak.

Neymarnak tehát úgy tűnik bejött a klubváltás, a Barcelona ugyanakkor a brazil nélkül kellemetlen pofont kapott a Real Madridtól vasárnap este.

A PSG két forduló után 6 ponttal áll a francia bajnokságban, hétvégén pedig újabb győzelem elé néz, hiszen a Toulouse elleni hazai találkozóján a   -n 1.10-es szorzót kínálnak a sikerére. 

[2525102] 2017-08-13 21:00:00 Guingamp - Paris Saint Germainx;