Nemzetközi foci

Mezőnyjátékossal a kapuban elég nehéz kihúzni egy meccset

  • MVB80

Marcelo Bielsára mindig is jellemző volt, hogy nyitott volt az új dolgokra és innovatív ötletekre, de olyan szituációval valószínűleg még ő sem szembesült, mint ami a hétvégén történt csapatával, a francia bajnokságban szereplő Lille-lel.

Bielsának a Strasbourg elleni bajnokin már az első félidőben ki kellett használnia mind a három cseréjét, a 12. percben Thiago Mendes, a tizenkilencedikben Kevin Malcuit sérült meg, majd még a szünet előtt Fado Ballo Tourét is lekapta az argentin edző, attól tartva, hogy játékosa megkapja a második sárgáját.

A gondok akkor tetéződtek, amikor a 63. percben a Lille kapusa, Mike Maignan hatalmas butaságot csinált, szóváltásba keveredett Benjamin Corgnet-val, ezt pedig úgy zárta le, hogy ellenfelét fejen dobta labdával.

Mivel Bielsa már nem tudott cserélni, így mezőnyjátékosnak kellett kapuba állnia, Nicolas De Préville vállalta ezt a nem éppen hálás feladatot, és volt is nagy bravúrja, Idriss Saadi ziccerét kifogta.

A 74. percben azonban ő is tehetetlen volt, Jonas Martin egy szöglet után szerzett vezetést a Strasbourgnak, ekkor pedig váltás történt a Lille kapujában, De Préville visszament a mezőnybe, és Ibrahim Amadou húzta fel a kapusmezt.

Neki is volt nagy védése, de Dimitri Lienard tizenegyesénél és Jeremy Grimm lövésénél nem tudott hárítani, így a Strasbourg 3-0-ra nyert végül.

De Préville védte, amit lehetett, de miután felavatták, ment vissza a mezőnybe

Két forduló után mindkét csapat három ponttal áll a tabellán, a következő körben a Lille a Caent fogadja, a Strasbourg pedig a Montpellier vendége lesz.

1x2    
Montpellier Döntetlen Strasbourg
1.65 3.55 5.20
[2525106] 2017-08-13 15:00:00 Strasbourg - Lillex;