Spanyol foci

C. Ronaldo gyönyörű gólt lőtt a Barcának, majd 2 perc alatt kiállíttatta magát

  • MVB80

A Nou Campban szerzett kétgólos előnyt a Real Madrid a spanyol Szuperkupa első meccsén.

A Barcelona azt a kezdőt küldte a pályára, amit nagyjából várni lehetett, az egyetlen kérdéses poszton, a védelem jobb oldalán Aleix Vidal kapott bizalmat Ernesto Valverdétől, míg elöl Deulofeu lett Suárez és Messi társa.

A Realnál Cristiano Ronaldo ugyanúgy csereként kezdett, ahogy kedden, a MU elleni Szuperkupa-döntőn, Modric pedig eltiltás miatt hiányzott, így a középpályán Kovacic játszott a helyén, elöl pedig Bale és Benzema rohamozott Isco által megtámogatva.

Éppen Isco lehetett volna a főszereplő az első perc végén, amikor Ter Stegen egy pocsék megmozdulás után hozzápasszolta a labdát, de aztán a kapus javított, és Isco emelését lehúzta.

A Barca első villanását Suáreztől láthattuk, aki gyönyörűen kapott le a levegőből egy indítást, majd ballal egyből tüzelt, de Navas számára nem okozott gondot a lövés. Aztán ismét Isco előtt adódott lehetőség, szépen kevergetett a 16-oson belül, de a jobb sarok helyett az oldalhálót találta el.

Tíz perccel a félidő vége előtt Ter Stegen reflexmozdulata kellett, hogy ne vezessen a Real, Bale labdája beakadt volna, de a német kapus kitolta.

Egyébként meglehetősen langyos volt az első félidő, legalábbis ami a játékot illeti, mert azért így is sikerült öt sárgát begyűjteniük a feleknek.

A második félidőben először azért morajlott a Nou Camp közönsége, mert Ronaldo elindult melegíteni, aztán az 50. percben Marcelo beadása után Pique egy szerencsétlen mozdulattal a saját kapuját vette be. Ez volt sorozatban a 67. tétmeccs, amelyen a Real betalált, elképesztő, amit Zidane fiai produkálnak!

Gyorsan egyenlíthetett volna a Barca, Deulofeu beadásáról azonban Messi lemaradt középen. Aztán a Real hagyott ki óriási ziccert, Benzema egy biciklicsellel leültette Piquét, a hosszú oldalon Carvajal érkezett, de Jordi Alba óriásit mentett a gólvonalon.

A második félidő azt a játékot hozta, amit előzetesen is vártunk, sorjáztak a helyzetek, Suárez fejesét Navas bravúrral tolta ki, aztán Marcelo löketét védte a vetődés helyett állva maradó Ter Stegen. Busquets óriási ziccerben még a kaput sem találta el, majd Luis Suárez harcolt ki egy büntetőt, bár nem biztos, hogy eltalálta őt Navas.

Messi mindenesetre nem foglalkozott azzal, jogos volt-e az ítélet, Navast elküldve egyenlített a mészpontról. A Barcelona ezzel egyhuzamban a 24. Clásicón volt eredményes a nagy rivális ellen, és Messinek a 24. gólja volt a Real ellen.

Nem sokáig volt azonban döntetlen az állás, három perccel Messi büntetője után a Real egy szenzációs kontra végén Ronaldo gyönyörű csavarásával vette vissza a vezetést. Újabb két perccel később Ronaldo került ziccerbe, Umtiti kissé megbillentette, a bíró nem adott büntetőt, viszont felmutatta a sárgát Cének, akinek már volt egy, mivel a gólja után levette a mezét.

Az ezt megelőző Clásicón Messi pont ugyanígy mutatta a mezét a realosok előtt

A portugál klasszis a piros lap után meglökte a bírót, ebből még lehet egy komolyabb eltiltás is akár.

A Barca hiába került emberelőnybe, nem tudott élni vele, sőt még nagyobb hátrányba került, miután Asensio óriási gólt lőtt a léc alá. A Real így kétgólos előnyből várja a szerda esti visszavágót. 

[2504457] 2017-08-13 22:00:00 Barcelona - Real Madridx;