Montreali tenisztorna

Már megint Federer?

  • Cesc18

Vasárnap este Roger Federer és Alexander Zverev néz farkasszemet egymással a montreali tenisztorna döntőjében.

Hajmeresztő meglepetések szemtanúi lehettünk az elmúlt napokban Montrealban, a döntőig azonban nem tudott egyetlen outsider sem eljutni, így végül is Roger Federer és Alexander Zverev főszereplésével álomfináléval zárul az egyhetes őrület. 

A 20 éves németről most már jó ideje úgy beszélhetünk, mint potenciális világelső jelölt, ám még mielőtt elfoglalná a trónt, könnyen lehet, hogy a svájci legenda is megkaparintja azt még egyszer. A jelen/múlt néz farkasszemet a jelen/jövővel, kell ennél pikánsabb Masters-döntő?

Federernek nem volt különösebben nehéz útja, ennek megfelelően végig nagyon magabiztosan menetelt. 

Boldog vagyok, hogy egészségesen ismét döntőbe jutottam. Nem vesztegettem túl sok energiát, gyors pontokat tudtam játszani. Azt hiszem a koncentrációm és a teniszem egy új szintre lépett.

- mondta a svájci, aki kitért Zverevre is, miszerint hatalmas fegyvertény a némettől, hogy ennyire fiatalom már nem első Masters-döntőjét játssza, illetve hozzátette, hogy hasonlóra Andy, Novak és Rafa volt képes.

Fogadás a győztesre    
Roger Federer Alexander Zverev
1.25 3.10

Zverev jóval nehezebb, jóval trükkösebb ellenfeleket kapott, de csupán egyetlen szettet veszített, még az első meccsén Richard Gasquet ellen. Bombaformában teniszezik, az önbizalma pedig az egekben, hiszen úgy érkezett Kanadába, hogy előtte Washingtonban átmasírozott a mezőnyön. 

Azt hiszem, Roger a favorit. Szenzációsan játszik, idén szinte az összes nagy tornát megnyerte, amin elindult. Jól érzem magam, jól játszok, de a szervámon javítanom kell a döntőre. Játszottam idén öt döntőt, négyet megnyertem. Amit elbuktam, azt éppen Roger ellen...

- nyilatkozta Zverev, aki Halléban kapott ki Federertől, méghozzá meglepően simán, 6-1, 6-3 arányban. 

Mi most ennél egy jóval szorosabb összecsapást várunk. Nem olyan rossz azért a szervája, főleg, ha az egész tornára vetítjük le. Nagyon sül a keze, amit tud azt stabilan hozza, de az extrák is benne vannak a játékában. Nehéz Federer parádés teniszén fogást találni, de a svájcinak messze ez lesz a legnehezebb meccse a tornán. Véleményünk szerint a legjobb választás az over, egy rettentő színvonalas és izgalmas finálé előtt állunk.

Roger Federer-Alexander Zverev
hatharom.com
Több, mint 22.5 játék
@1.85
Fogadási határidő: 22:00