Olasz foci

A statisztika alapján le sem kéne játszani ezt a meccset

  • MVB80

A Juventus és a Lazio csap össze az olasz Szuperkupáért.

Vasárnap este az olaszok is megkezdik, a Juventus-Lazio Szuperkupa-döntővel indul a szezon. Ha azt vesszük, hogy a Juventus az elmúlt három idényben mindig megnyerte a bajnokságot és a kupát is, le sem kéne játszani a döntőt, hiszen a Szuperkupa automatikusan a torinóiakat illetné.

Persze ilyen esetekben is lejátsszák, és a kupadöntő vesztese kap egy esélyt, hogy revánsot vegyen, a Milan decemberben élt is ezzel a sansszal, büntetőkkel győzte le a Juvét.

Aki látta a meccs után, hogy a korábban a Milannál is dolgozó, jelenleg a Juvét gardírozó Max Allegri milyen idegesen magyarázott a sportigazgató Giuseppe Marottának, miközben az ellenfél játékosai az aranyérmüket vették át, az sejtheti, hogy a Zebrák a mostani meccset sem veszik majd félvállról.

A Juve eddig hétszer nyerte meg a Szuperkupát, ezzel a Milannal holtversenyben az élen áll az örökranglistán, de a milánóiak tíz döntőből húztak be hetet, míg a Juvénak ehhez tucatnyi finálé kellett.

Az utolsó három Szuperkupa-döntőjéből viszont kettőt is elvesztett a Juventus, mindkettőt büntetőkkel, de az jó jel lehet, hogy a mostani ellenfelet, a Laziót két éve legyőzte 2-0-ra.

Sőt a Juve mindig megveri a Laziót, legalábbis a statisztika ezt mutatja, hiszen a két csapat utóbbi tíz meccsét egyaránt a Zebrák zárták győztesen. A rómaiak utoljára 2013 januárjában gyűrték le a riválist, az akkori 2-1-es diadal kupadöntőt ért.

Milinkovics-Szavics és Mandzukic most is összecsaphat

Az esélyek most is a Juve mellett szólnak, hiszen a csapattól csak egy meghatározó ember távozott a Milant választó Leonardo Bonucci személyében. Érkezett viszont Mattia De Sciglio, Federico Bernardeschi és Douglas Costa, utóbbi kettő révén az eddig sem zsenge csatársor tovább erősödött.

A Juve a felkészülési meccseken az Allegri által kitalált 4-2-3-1-et nyomatta, úgyhogy sok meglepetés nem várható, a Tottenham ellen 2-0-ra zakózó kezdő (Buffon – Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Alex Sandro – Pjanic, Khedira – Douglas Costa, Dybala, Mandzukic – Higuaín) elég pofás, bár sanszos, hogy Rugani helyett inkább Barzagli kap majd szerepet.

A Milan a Lazióból is elvitt egy fontos pillért, Lucas Biglia 17 millió euróért váltott klubot, őt a Livepooltól érkező Lucas Leivának kell majd pótolnia.

A Sasok legdrágább vétele a belga Oostendétől megszerzett jobbhátvéd, Adam Marusic volt, aki 6,5 millió euróba került.

A Milan és a Juve által csábított Keita Balde Diao viszont úgy tűnik, marad, az ő megtartása nagy fegyvertény lehet, és ha szerez pár gólt, akkor a korábban morcos drukkerek is megenyhülnek majd.

1x2    
Juventus Döntetlen Lazio
1.80 3.40 4.35
Fogadási határidő: 08.13. 20:45