Premier League

Rögtön Arsenal-blamával indul a Premier League?

A 2017-2018-as szezon nyitómeccsén a sérültekkel tizedelt Arsenal a 2016-ban bajnoki címet nyerő Leicestert fogadja.

Rögtön Arsenal-blamával indul a Premier League? - Fotó: twitter.com/arsenal

Pénteken elstartol a Premier League új szezonja, a nyitómeccsen pedig az Arsenal a Leicester gárdáját fogadja az Emirates Stadionban. Mindkét csapat erősödött a nyáron, hiszen kulcsembert egyik gárda sem veszített el, igazolnia pedig mindkét alakulatnak sikerült. A hazaiaknál azonban máris 11 játékos (!) hagyhatja ki a meccset, így pedig könnyen lehet, hogy meglepetéssel indul a szezon.

1X2 -   
Arsenal Döntetlen Leicester
1.40

4.50

6.80

Merthogy természetesen az Arsenal számít a pénteki ütközet esélyesének, többek közt annak is köszönhetően, hogy a Leicester 1995 óta, tehát 22 éve (!) nem szerzett pontot az Ágyúsok otthonában bajnoki mérkőzésen. A Rókák felkészülési meccsei felemásra sikeredtek, ugyanakkor ahogy fentebb is említettük, kiválóan erősítettek. Harry Maguire, Vicente Iborra, Eldin Jakupovic és Kelechi Iheanacho szignóját is megszerezték, míg a húzóemberek közül egytől egyig mindenki maradt, avagy Craig Shakespeare mester egy ütőképes csapatot alakíthat ki.

Azonban Iborra bemutatkozására várni kell, hiszen a Sevillából érkezett játékos sérült, mellette pedig Robert Huth és Daniel Drinkwater is biztosan kihagyja a meccset, míg Islam Slimani és Kelechi Iheanacho szereplésére kérdéses.

Ami a hazaiakat illeti, az Arsenal egy tétmérkőzésen már túl van, hiszen vasárnap az Angol Szuperkupa-fináléjában volt jelenése a csapatnak. A rendes játékidőben döntetlenre végeztek Arséne Wengerék a Chelsea-vel, majd a büntetőpárbajt követően a magasba emelhették a trófeát. A londoniak jól játszottak azon a találkozón, és ha több szerencséjük van, akkor 90 perc alatt lezárhatták volna a találkozót.

Ezúttal viszont lényegesen nehezebb meccs vár a csapatra, köszönhetően például annak, hogy Gabriel Paulista, Alexis Sácnhez, Joel Campbell, Santi Cazorla sérülés, míg Laurent Koscielny eltiltás miatt nem léphet pályára. Rajtuk kívül pedig Jack Wilshere, Francis Coquelin, Shkrodan Mustafi, Aaron Ramsey, Mesut Özil és Per Mertesacker játéka csak a kezdő sípszó előtt dől majd el.

[2522743] 2017-08-11 20:45:00 Arsenal - Leicesterx;5

Mindezek türkében nem csoda, hogy a fogadóirodák elkezdték emelni az Arsenal szorzóját, hiszen egy kezdőcsapatnyi játékos hiányzik Arséne Wenger együtteséből. Ennek ellenére még így is az Ágyúsok a meccs favoritjai, hiszen a     háromesélyben 1.40-szeres szorzót kínál a győzelmükre. Amiben abszolút nincs érték, hiszen a Leicesteren nem lesz nyomás, a csapatnak gyakorlatilag nincs vesztenivalója az Emirates Stadionban - az X2-re 2.70-szeres oddsot kínál az állami iroda. A legalább három gól mindössze 1.55-szeres oddson fogadható, ha pedig mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.70-szeresét kapnánk vissza a bukmékertől.

[2522743] 2017-08-11 20:45:00 Arsenal - Leicesterx;