E-sport

800 millió forintos torna – NA LCS PromotionTournament

  • Thanatos

Az NA LCS lebonyolításának megváltozása miatt kiemelten fontos mérkőzések elé nézünk.

Akik kicsit járatosabbak már a League of Legends bajnokságokban biztos tudják, hogy Észak-Amerikában van lehetőség az LCS alatti ligából (Challenger Series) felkerülni a legjobbak közé a PromotionTournament keretein belül. Mivel a RiotGames gyökeres változtatást tervez bevezetni az NA LCS-ben, ezért óriásira nőtt a torna tétje!

Az alapszakasz lezárult az elmúlt héten ebben a régióban, így világossá vált a négy résztvevő csapat, melyek közül 2 az LCS-ben, 2 a CS-ben folytatja a következő szezont. Senkinek nem lesz könnyű dolga, ráadásul szinte egyáltalán nem ismerik egymás játékstílusait a különböző bajnokságból érkező társaságok, amely külön pikantériát ad az egész tornának. Ez az a pár nap, amikor játékosok és csapatok sorsa dőlhet el végleg, így drámára, kitörő boldogságra és izgalomra egyaránt lehet számítani, sőt!

Tekintettel arra, hogy a Riot bejelentései alapján a következő szezonban fizetni kell majd az NA LCS pozíciókért, óriási jelentőséggel bír a mostani kiesés vagy bejutás. Az előzetes információk alapján 13 millió dollárba kerül majd egy hely, viszont az LCS csapatoknak elővásárlási joga lesz, ráadásul kapnak 3 millió dollárnyi kedvezményt is, amely közel 800 millió forintnak felel meg. Arról most felesleges beszélni, hogy az NA LCS mennyiben változik emiatt, azt viszont el kell fogadni, hogy mindegyik társaság vért izzadva küzd majd az elkövetkezendő 3 napban!

A torna formátuma:

Röviden úgy lehet elmagyarázni a PromotionTournament rendszerét, hogy mindenki, aki 2 győzelmet szerez, az bejut az LCS-be, míg aki 2 vereséget, az a CS-ben folytatja a szezont. Ehhez összesen 5 összecsapásra van szükség, melyek mindegyike BO5-ös széria keretében zajlik majd, tehát 3 győzelemre van szükség a széria megnyeréséhez.

Menetrend:

Péntek 21:00

A két kezdő széria, egy időben (magyar közvetítés csak az egyikről lesz)

Szombat 21:00

Az előző nap mérkőzései alapján két széria, egy időben. 1 csapat már bejut az LCS-be, 1 pedig a CS-be esik (magyar közvetítés csak az egyik szériáról lesz)

Vasárnap 21:00

Az előző napról megmaradt 2 csapat végső szériája. A győztes bejut az LCS-be, a vesztes a CS-be esik

Szakértői tipp:

Mivel nem lehet a mérkőzéseket előre meghatározni, ezért a résztvevő csapatok LCS-be jutási esélyeire lehet csak predikciót adni. Azok számára, akik kevésbé követték a ligát, érdemes elmondani, hogy a TL és a P1 az LCS-ben játszott eddig, a GCU és az EUN pedig a CS 1. és 2. helyezettje. Mivel a BO5 szériák nagyon hosszúak, a csapatoknak az ilyesmi igazán megterhelő, ráadásul a stratégiai felkészültség jobban kiütközik. Az LCS társaságok sokkal tapasztaltabbak lehetnek, hiszen jóval több mérkőzést is játszottak, ám a CS-ben játszó társaik számtalan mérkőzésüket elemezhetik ki abban bízván, hogy ellenfelüknek erre nem lesz ideje. Mindenki esélyes, ám véleményem szerint a P1 kötelező jelleggel kell kvalifikálja magát újra az LCS-be, míg az igazán nagy versengés a TL és a GCU között zajlik majd. A GCU és az EUN már nem először vannak ebben a bajnokságban, gyakorlattal is rendelkeznek emiatt, nagyon szeretnék azokat az LCS pozíciókat. A két LCS csapat közül pedig a TL kevésbé magabiztos mostanában, ám ezer éve az LCS-ben vannak, a rajongóiknak és a brand-nek nagyon rosszat tenne, ha kiesnének. Kíváncsian várom az ütközeteket, de lássuk akkor, hogy mik a szakértői tippek a tornára:

Oddsok a pénteki mérkőzésekre
Phoenix1: 1.53 Gold Coin United: 2.37
Team Liquid: 1.36 eUnited: 3.00

Phoenix1 – Bejut az LCS-be (Szinte biztos)

Team Liquid – Nem jut be az LCS-be

Gold Coin United – Bejut az LCS-be

eUnited – Nem jut be az LCS-be

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.