Angol foci

15 perc foci után már mindenki engem cseszeget - Morata

A Chelsea támadójának debütálása nem sikerült jól, ráadásul a szurkolók máris kikezdték.

Álvaro Morata a Chelsea egyik legnagyobb nyári fogása volt, a támadó Antonio Conte kifejezett kérésére igazolt a Real Madridtól az angol csapathoz. A spanyol válogatott játékos azonban az eddigi pályán töltött 110 perce alatt nem szerzett gólt, ráadásul az Arsenal elleni Community Shield-finálén büntetőt is hibázott. Több sem kellett, és a kritikusok rögtön kikezdték a fiatal támadót.

"Tudom, hogy nagyon sokat fizettek értem, de azon leszek, hogy megszolgáljam a bizalmat és úgy hiszem, kellően karakteres, nyugodt játékos vagyok ahhoz, hogy kizárjam a külső hangokat és csak a dolgomra koncentráljak.

Mindössze két felkészülési meccset játszottam, hogyan a Community Shielden is csak 15 percre álltam be, de a vélemények már most igen negatívak velem kapcsolatban, szóval tudom, mit is várhatok a jövőben. Ezt el kell viselned, ha ennyit fizetnek érted. De ez is csak a javamra válik majd, mert motivál, hogy mennyi ember előtt kell megmutatnom, megértem a pénzemet" - nyilatkozta a 24 éves játékos.

Morata kitért a Contéval való viszonyára is, akinek kulcsszerep jutott abban, hogy a gólvágó végül nem Milánót vagy Manchester választotta, hanem Londont.

"Tudtam, hogy Conte akar engem, én pedig úgy éreztem, tartozom neki, mivel a Juventushoz is ő vitt engem, de nem tudtam neki bizonyítani. Amikor egyértelművé vált számomra, hogy engem akar a csapatába, onnantól már nekem is egyértelműen a Chelsea volt az első számú döntés."

Morata a célszámot is megnevezte, amelyet szeretne elérni első londoni szezonjában. "Szeretném átlépni a húsz gólt, mert ez a munkám. Ugyanakkor az még nagyon elégedettséggel töltene el, ha nem szereznék ilyen sok gólt, de a klub címeket nyerne és jó éve lenne. Például a Juventusnál sem termeltem annyit, de a címek szépen jöttek. Támadó vagyok, minél több gólt akarok lenni, de nem csak ezzel foglalkozom" - mondta őszintén Morata.

Ami Morata terveit illeti, a bukmékereknél nem tartják valószínűnek a 20 gólt, hiszen már a 18 találatnál is megdupláznánk a pénzünket.

A Chelsea először szombat délután lép majd pályára. A londoni Kékek első mérkőzése igen könnyűnek ígérkezik, hiszen a címvédő ellenfele a meggyengült, szinte biztos kiesésre ítélt Burnley együttese lesz. Nem csoda, hogy a     csupán 1.20-as szorzót kínál Moratáék sikerére.

[2522745] 2017-08-12 16:00:00 Chelsea - Burnleyx;