Montreali tenisztorna

Többek között Federerrel és Nadallal dupláznánk meg a pénzünket

Roger Federerre, Rafa Nadalra és Grigor Dimitrovra is viszonylag könnyű feladat vár a montreali tenisztorna csütörtöki játéknapján.

Azt nem lehet mondani, hogy eddig a papírforma érvényesült volna Kanadában, hiszen a nyolcaddöntőbe a 16 kiemelt játékos közül csupán öt (!) jutott be. Nincs már versenyben többek között Dominic Thiem, Kei Nisikori, David Goffin, Jo-Wilfried Tsonga és Milos Raonic sem. A két legenda, Roger Federer és Rafa Nadal viszont nem tud hibázni, mindketten habkönnyedén vették az első akadályt. 

A svájci géniusznak mindössze 54 percre volt szüksége, hogy 6-2, 6-1-gyel lelépje a kanadai Peter Polanskyt. De a hazai publikum így sem lehetett csalódott, hiszen időnként kaptak egy kis ízelítőt a Federer-varázslatból. 

Roger számára a folytatás sem ígérkezik túl nehéznek. Ugyan David Ferrer még mindig egy rettentően szívós teniszező, de a helvét elleni 0-16-os mérlege jól mutatja, hogy soha nem tartozott Federer a kedvenc ellenfelei közé...A karrierje csúcsán salakon sem tudta legyőzni a svájcit, óriási meglepetés lenne, ha most szakítaná meg ezt az igen csúnya nyeretlenségi sorozatát. 

Nadal azzal a Denis Shapovalovval néz majd farkasszemet, aki az egyetlen talpon maradt kanadai. Nem járt messze ő sem a kieséstől, az első körben meccslabdákat hárítva tudott nyerni, majd komoly meglepetésre Del Potro ellen borította a papírformát. 

Nagyszerű ellenfél. Agresszív játékos. Fiatal, nagyon sok energiája van. Biztos vagyok benne, hogy sokat merít a nagy fordításából és Del Potro legyőzéséből. 

- nyilatkozta Nadal a kanadai ellenfeléről, és hozzátette, hogy nagyszerű, hogy vannak új fiatal erős játékosok, akik jól be tudják vonni a közönséget a meccsbe. 

Shapovalov biztosan nem fogja majd vissza magát, de a jelenlegi Rafa nagy túl nagy falat lesz számára, Del Potróhoz képest is más kávéház. A spanyol salakkirály egyébként könnyű rajtot vett, 73 perc alatt 6-1, 6-2-vel lépte le Borna Coricot. Ez valamivel szorosabb meccsnek ígérkezik, de meglepő lenne, ha Nadal nem oldaná meg kettőben. 

A fogadóirodák még Grigor Dimitrov továbbjutását veszik viszonylag biztosra, aki azzal a Robin Haase-val találkozik, akit mindkét eddigi kemény pályás meccsükön nagyon simán győzött le. Dimitrov szolid rajtot vett Mischa Zverev ellen, az adogatása a végére szépen összeállt. A hollandnak szerencséje volt a sorsolással, és bár nem kellemes ellenfél, de a játék legtöbb elemében gyengébb, mint a bolgár.

hatharom.com
David Ferrer-Roger Federer Federer 2-0 @ 1.22
Rafa Nadal-Denis Shapovalov Nadal 2-0 @ 1.22
Grigor Dimitrov-Robin Haase Dimitrov @ 1.25
@ 1.86
Fogadási határidő: 19:50