Átigazolás

Lehetetlen, hogy Coutinho marad, a Barcának mégis nemet mondtak

A Sky Sports szakértői szerint nem sokáig tudják már Liverpoolban állni a rohamokat, ráadásul jobban is járnának a Vörösök, ha elengednék a brazilt.

Csütörtök reggel jött a hír, mely szerint a Liverpool ismét elutasította a Barcelona megkeresését Philippe Coutinhóval kapcsolatban és a korábbi 72 millió fontos ajánlatot követően egy 90 milliós megkeresést is visszadobtak. A katalánok tehát továbbra is lázasan keresik Neymar utódját, aki minden valószínűség szerint vagy Coutinho vagy pedig Osmane Dembélé lehet. Mivel azonban a francia játékosért 150 millió eurót kérne a Dortmund, egyelőre a brazil játékos megszerzésére van nagyobb realitás. De meddig állhatja a rohamokat Jürgan Klopp?

"Egyelőre stabilan kitartanak Liverpoolban amellett, hogy Coutinho marad, ám az átigazolási időszak még hosszú hetekig tart és számomra nagy kérdés, meddig tudnak nemet mondani" - nyilatkozta a Sky Sportsnak Craig Bellamy, a Vörösök korábbi támadója.

A walesi játékos szerint csak idő kérdése és Coutinho távozik a csapattól. "Lehetőséget kapott arra, hogy a világ legjobb játékosával a világ egyik legjobb csapatában futballozhasson. Hogy tudja bárki azt mondani erre neki, hogy ez nem óriási előrelépés, hogy ezt nem érdemli meg?

Ez a különbség a klubok között. Ott van a Liverpool, amelynek van esélye a Bajnokok Ligájában menni néhány fordulót és ott van a Barcelona, amellyel komoly esélye lehet Coutinhónak meg is nyerni azt. Ezt egyszerűen nem lehet visszautasítani" - mondta Bellamy.

Az angol lap másik szakembere, Phil Neville szerint is csak idő kérdése, egy Barcelonának ugyanis nem lehet nemet mondani.

"Meg fog történni, csak az a kérdés, hogy mikor és hogy mennyit tud majd profitálni ebből a Liverpool. Szerintem ha Coutinhón múlna, ő már alá is írt volna. Technikás, okos, karakteres játékos, elég jó ahhoz, hogy a katalánoknál játsszon.

És gondoljunk csak bele. Hiányzott Liverpoolban igazán, amikor sérült volt? Tudom, hogy lőtt 14 gólt, de ha 100 millió fontot kapnak érte, akkor azt nagyon okosan el tudnák költeni.

Úgy hiszem, nagyobb esélye lesz bajnokságot nyerni a Poolnak például olyan játékosokkal, mint Diego Costa, akit megvehetnének a Coutinhóért kapott pénzből, mint a brazil játékossal

- ismertette álláspontját a Manchester United korábbi legendája.

Kétségtelenül érdekes Neville véleménye, ahogy Dembélé esetében is kétségbe vontuk, hogy ér-e 150 millió eurót, úgy ugyanez joggal merülhet fel Coutinho esetében is. A fogadóirodáknál mindenesetre a maradás a valószínűbb, erre ugyanis 1.75 a szorzó, míg a Barcelonába szerződéssel megduplázhatnánk pénzünket.

A Vörösök szombat délután lépnek pályára először a Premier League-ben, a Pool ellenfele a Watford lesz. Coutinho játéka azonban egy hátsérülés miatt erősen kérdéses, így bánjunk óvatosan a     Poolra kínált 1.55-ös szorzójával.

[2522751] 2017-08-12 13:30:00 Watford - Liverpoolx;