Bulvár

Drogbáróval szövetkezett a korábbi Barca-sztár?

  • varin

Rafa Márquezt kitiltották az Egyesült Államokból, nyomozás folyik ellene.

Drogbizniszbe keveredett a mexikói válogatott kapitánya és a Barcelona korábbi hátvédje, Rafa Márquez. A 38 éves játékosnak most a törvény előtt kell bebizonyítani ártatlanságát.

Márquezt egy mexikói drogbáróval, Raúl Flores Hernándezzel hozták összefüggésbe több másik mexikói állampolgárral és vállalkozással együtt. A vád szerint Hernández mellett Márquez kapcsolatban állhatott a hírhedt Sinaola drogkartell vezetőivel is.

Fotó: Pinterest

"Kategorikusan tagadom, hogy bármilyen kapcsolatban lennék ezekkel a szervezetekkel, így fontosnak tartom, hogy minél hamarabb tisztázzam magam a saját, illetve csapatom érdekében is.

Megismétlem, soha, semmilyen illegális ügyletben nem vettem részt és teljes mértékben együttműködöm a hatóságokkal a vádak tisztázása érdekében. Szeretném emellett megköszönni családom, illetve a barátaim támogatását, tudom, hogy sokan számítanak rám és őket nem hagyhatom cserben.

Ez karrierem során talán a legnagyobb kihívás, így kiemelten fontos, hogy mindenki tudja, még mindig az a Rafa Márquez vagyok, akit megismertetek" - nyilatkozta a futballista.

A nyomozás ideje alatt Márquez esetleges amerikai vagyonát zárolják és számára megtiltották a belépést az Egyesült Államok területére.

Márquez 2003-ban igazolt a Monacótól a Barcelonához, ahol 163-szor lépett pályára. Később volt a New York Red Bulls és a Hellas Verona játékosa is, végül 2016-ban szerződött nevelőegyesületéhez, Atlashoz. A mexikói nemzeti tizenegyben 143-szor lépett pályára.

   
Atlas de Guadalajara Döntetlen América
2.30 3.00 2.70
Fh: 08.12, 04:00