Nemzetközi foci

Abszurd indok miatt nem igazolta le a MU Iscót

Nem elég gyors és túl nagy a feje a testéhez képest, ez volt a verdikt. Most gólt lőtt a MU-nak a Szuperkupa-döntőn.

Egyből egy, a Real az új idényt úgy kezdte, ahogy az előzőt befejezte, Zinedine Zidane csapata 2-1-re legyőzte az Európa Liga-győztes Manchester Unitedet, és ezzel a spanyol bajnokság és a Bajnokok Ligája megnyerése után az európai Szuperkupát is besöpörte.

A döntő győztes gólját Isco szerezte, aki már az előző idényben is húzóember volt, a bajnokságban tíz gólt szerzett, de a BL-ben is volt egy fontos momentuma, amikor az Atlético elleni elődöntő visszavágóján betalált, és ezzel kisiklatta a városi rivális fordítási hadműveletét.

A Szuperkupa-döntő után előkerült egy régi történet, ezt olvasva pedig verhették a fejüket a falba a MU-szurkolói. Az történt ugyanis, hogy Alex Ferguson utolsó évében, 2013-ban az angol klub felfigyelt Iscóra, aki akkoriban még a Malagában osztogatta a jobbnál jobb labdákat a társaknak.

Jól járt azzal, hogy végül a Real vitte el

A MU el is küldött egy scoutot, hogy élőben nézze meg, mit tud a középpályás, a megfigyelő azonban nem volt elragadtatva.

„Ügyes, de nem elég gyors, és a feje túl nagy a testéhez képest” – ez az értékelés született Iscóról, így a MU végül nem mozdult rá.

A Real viszont 30 millió euróért megvette a Malagától, Isco pedig nem járt rosszul, hiszen nyert három BL-t, két európai Szuperkupát, két klubvébét, egy bajnokságot és egy Király Kupát a madridiakkal.

 

Az As pénteken azt írta, Isco négy évvel meghosszabbítja az eredetileg jövő nyáron lejáró szerződését, és évi 6 millió eurót keres majd. A Real pedig tanult a Barcelona hibájából (már amennyire azt hibának lehet nevezni), és 700 millió eurós kivásárlási árat szab majd meg az új szerződésben.

A trófeahalmozás pedig folytatódhat, mert vasárnap és szerdán jön a spanyol Szuperkupa-döntő a Neymart elvesztő Barcelona ellen.

Spanyol Szuper Kupa, 1. mérkőzés oddsok    
Real Madrid Döntetlen Barcelona
1.95 3.75 3.30