Átigazolás

Dániából Dunaszerdahelyre költözik a válogatott középpályás

Bár eredetileg jövő nyárig szólt a szerződése Kalmár Zsoltnak a Bröndbynél, a kilencszeres válogatott középpályás elhagyta a dán klubot.

Kalmárt januárban adta kölcsön a német bajnokságban szereplő RB Leipzig a Bröndbynek, de a dán csapatban nem tudott állandó helyet kiharcolni magának a kezdőben.

A bajnokságot, a kupát és az Európa Ligát is számolva Kalmár 19 mérkőzésen 2 gólt szerzett a Bröndbyben, mindkétszer a kupában volt eredményes.

„Kalmár Zsolt nem tudott megragadni a Bröndby kezdőjében, ennek több oka is van, az egyik az, hogy nagyon komoly rivalizálás volt a középpályán. Éppen ezért a Leipziggel és Zsolttal együttműködve arra jutottunk, hogy a legjobb megoldás az lenne, ha a játékos olyan klubhoz kerül, ahol több játéklehetőséghez juthat. Így Zsolt a szlovák bajnokságban szereplő DAC csapatában folytatja” – nyilatkozta Troels Bech, a Bröndby sportigazgatója.

Az oroszok elleni 0-3-ról nem lehetnek jó emlékei

A dán bajnokság második helyezettjétől így a szlovák liga negyedikjéhez igazolt a 22 éves Kalmár, aki a csapat negyedik magyar játékosa lesz a védő Kocsis Gergő, a középpályás Vida Krisztopher és a támadó Mervó Bence után.

Az edző pedig az a Marco Rossi, aki bajnokot faragott az előző idényben a Honvédból.

A hétvégén rangadó vár a DAC-ra, a dunaszerdahelyiek a szintén 7 pontos Slovan otthonába látogatnak, a két szurkolótábor pedig kölcsönösen utálja egymást, úgyhogy parázs hangulat várható.

1x2    
Slovan Döntetlen DAC
1.65 3.35 4.40