Montreali tenisztorna

Megszakad végre Babos május óta tartó nyeretlenségi sorozata?

  • Cesc18

Szerda hajnalban a magyar játékos a kanadai Bianca Andreescu ellen lép pályára a torontói tenisztorna első fordulójában.

Első számú magyar teniszezőnk, a világranglista-55. Babos Tímea is megkezdi az amerikai kemény pályás idényt. Van mit kozmetikáznia a szezon második felében, ugyanis egyesben az elmúlt nyolc versenyén az első körben búcsúzott. 

Időnként komoly mélységeket járt meg, emlékezhetünk az Arantxa Rus elleni meccsére, amikor edzőjének azt mondta, hogy nem tudja miért teniszezik. Abból a gödörből kimászott, Wimbledonban pedig felszabadultan, az egykori világelső Caroline Wozniackit hatalmas csatára kényszerítette.

Azt gondolom, hogy ez elég pozitív meccs volt. Sokáig nagyon jól játszottam. Rég játszottam ilyen jól, ilyen sebességgel. Legutóbb talán tavaly a US Open tudtam ilyen jól irányítani a játékot. 

- mondta Timi a Wozniacki elleni meccsét követően. Ez a derbi bő egy hónapja volt, de ebből kell erőt merítenie. 

Fogadás a győztesre    
Babos Tímea Bianca Andreescu
2.00 1.65

Babosnak valamilyen szinten szerencséje volt a torontói sorsolásnál, hiszen a nála 89 hellyel hátrébb rangsorolt, szabadkárytás Bianca Andreescut kapta ellenfélül. Ugyanakkor a kanadai tini óriási tehetség és a hazai közönség támogatását is élvezheti. 

Andreescu megnyerte idén a junioroknál az Australian Opent és a Roland Garrost is, Wimbledonban pedig a profik között felverekedte magát a főtáblára. 

A 17 éves kanadaival múlt héten Washingtonban is találkozhattunk, akkor Kristina Mladenovic és Camila Giorgi személyében két kiváló játékost győzött le. Vélhetően ennek, illetve Babos rossz sorozatának köszönhetően a hazai lányt hozták ki favoritnak a bukmékerek. Pontosabban első blikkre inkább 50-50-re álltak az oddsok, a fogadók viszont Andreescut favorizálják, így felé billent el a mérleg nyelve.

Nehéz okosnak lenni az esélyeket illetően, nyilván Timi mellett szól a nagy rutin, a jó szerva, de amíg nem szakad meg a régóta tartó nyeretlenségi sorozata, addig elég nagy hiba lenne fogadni rá. A közönség biztosan nem segíti majd, hogy átlendüljön ezen...Ha egy tippet kellene mondanunk, akkor az over mellett tennénk le a voksunk. Arra, hogy lesz minimum 22 játék 1.80-szoros pénzt fizet az állami iroda.