Nemzetközi foci

Hatalmas hasznot húzhatunk a Barcelona meccséből

  • varin

A katalán gárda felkészülési találkozón a Chapecoense csapatát fogadja.

Hétfő este egy különleges mérkőzés szemtanúi lehetnek a Joan Gamper-kupára kilátogató szurkolók, a Barcelona a Chapecoense gárdáját fogadja. Alighanem a tragikus sorsú brazil gárdát senkinek nem kell bemutatni, a csapat repülőgépe november végén zuhant le, a szerencsétlenségben pedig a csapat játékosainak többsége, valamint az edzők elhunytak.

A gárda ezután kölcsönjátékosokból és ifistákból összeverbuválva egész jól szerepel a brazil bajnokságban, noha 16. helyen majdnem kiesést jelentő pozícióban vannak, az előzmények ismeretében ez így is szenzációs teljesítmény. A klubnál egyébként fair playből is jelesre vizsgáztak, hiszen a liga felajánlotta nekik, hogy három évig nem eshetnek majd ki a Serie A-ból, ám ők nem éltek ezzel a lehetőséggel.

A Joan Gamper-kupán való szereplés természetesen óriási megtiszteltetés a brazil csapatnak, az ünnepet pedig csak tovább emeli, hogy a szerencsétlenség egyik túlélője, Alan Ruschel először lép majd pályára a tragédiát követően a Chapecoensében.

Fotó: Mirror

Ami a hazaiakat illeti, a katalánok igazi specialistái saját kupájuknak, 39 sikerük mellett csupán 12-szer szenvedtek vereséget (egy ízben az Újpesttől), ráadásul akad néhány igen szép győzelem, például egy 8-0 a Santos és egy 6-0 a Club León ellen.

A Barcelona korábban 250 ezer euró adománnyal segítette a Chapecoensét, elsőként a sztárcsapatok közül.

Ernesto Valverde csapatában debütálhat Nélson Semedo, valamint a B-csapattól felhozott Marlon Santos is, de vélhetően az új mester nem a legerősebb kezdőjét küldi majd pályára.

Ahogyan a Chapecoense elmúlt féléve, úgy ez a mérkőzés is a tiszteletről és a gyászról szólhat majd. Kizártnak tartom, hogy egy ilyen meghívást követően Valverde majd úgy küldi ki játékosait, hogy tömjék ki a brazilokat. Egy diszkrét 3-1, 4-1 tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek és igencsak borítékolható eseménynek tűnik az is, hogy a katalán védők egyszer majd "véletlenül" nem figyelnek oda és engedik gólt szerezni a tragikus sorsú ellenfelet.

hatharom.com
Hazai és mindkét csapat szerez gólt
Odds: 2.30
Tét: 6/10
Eddig éri meg: 1.90
FH: 20:30