Angol foc

Ismét kibabrál az Arsenal a Chelsea-vel?

Az FA Kupa döntőjében az Arsenal megtréfálta a Chelsea-t. Vajon vasárnap ez ismét összejön az Ágyúsoknak?

Lacazette a Chelsea ellen kezdené meg vételárának törlesztését. - Fotó: facebook.com/pg/Arsenal

Kezdődik az angol futballszezon, a szokásoknak megfelelően a Szuperkupa-döntővel, ahol a bajnoki címvédő Chelsea és az FA Kupa győztese, vagyis az Arsenal csap össze. A felek az előző szezonban háromszor találkoztak, kétszer Arséne Wengerék, egyszer Antonio Conte fiai nyertek. A legfontosabb meccset, a május végi kupafinálét az Ágyúsok húzták be.

1X2 -   
Arsenal Döntetlen Chelsea
3.25

3.25

2.15

Azóta sok minden történt a felek háza táján, hiszen például az Ágyúsok 53 millió euróért megvették Alexandre Lacazettet, míg Sead Kolasinac ingyen érkezett, sőt egy páran - Jack Wilshere, Calum Chambers, Joel Campbell - visszatértek, bár rájuk vélhetően nem számít Arséne Wenger idén sem. A Chelsea-nél is történt egy, s más, ugyanis a másik londoni klubnak sikerült megszereznie Antonio Rüdiger, Tiemoué Bakayoko, Álvaro Morata triót potom 140 millió euróért, Willy Caballero ingyen jött, ugyanakkor a legenda, John Terry távozott, szintúgy, mint Nemanja Matics és Asmir Begovic.

[2504806] 2017-08-06 15:00:00 Arsenal - Chelseax;5

A felek a holt idényben, pontosan két hete Pekingben már összemérték erejüket, akkor a Chelsea 3-0-ra tudott nyerni Michy Batshuayi duplájának és Willian góljának köszönhetően. Érdekes, de a Kékek csak és kizárólag azt az egy felkészülési meccsüket nyerték meg, míg az Ágyúsok azt, illetve a múlt vasárnapi, Sevilla ellen játszott összecsapásukat veszítették el a nyáron.

A Chelsea-Arsenal (3-0) meccs összefoglalója:

Az elmúlt három évben az Angol Szuperkupát kivétel nélkül a kupagyőztes húzta be, hiszen 2016-ban a Manchester United a Leicester Cityt, 2015-ben az Arsenal a Chelsea-t, míg 2014-ben szintén az Arsenal diadalmaskodott, méghozzá a Manchester City ellen. Igaz, ez nem meglepő, hiszen a kupa címvédője szinte mindig komolyabban veszi ezen mérkőzéseket. Vélhetően ez most sem lesz másként, főleg, hogy az Ágyúsok idén csak az Európa Ligában érdekeltek, így jó pár komolyabb meccsel kevesebbet vívhatnak Arséne Wengerék a szokottnál. Arról nem is beszélve, hogy a Chelsea ismételt legyőzése komoly önbizalmat adhat a piros-fehéreknek a szezonra, akiknél egyértelműen a Premier League élvez majd prioritást a 2017-2018-as idényben.

Persze a Kékeket sem szabad leírni, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy Antonio Conte feltüzeli az övéit, mivel a bajnoknak sem mindegy, hogy milyen szájízzel kezdi a roppant hosszúnak és nagyon keménynek ígérkező idényt, hiszen ezúttal már a nemzetközi kupára is figyelnie kell a csapatnak.

Az elmúlt öt év Angol Szuperkupa fináléja:
Év Párosítás Eredmény
2016 Manchester United-Leicester City 2-1
2015 Arsenal-Chelsea 1-0
2014 Arsenal-Manchester City 3-0
2013 Manchester United-Wigan 2-0
2012 Manchester City-Chelsea 3-2

Ami a sportfogadás részét illeti a mérkőzésnek, a bukmékereknél a Chelsea számít esélyesebbnek, a     háromesélyben 2.15-szörös pénzt kínál a Kékekre, míg az Ágyúsokra 3.25-szöröst. Kétesélyben már csak 1.60-at ér a Conte-csapat sikere, míg Wengeréké 2.20-szorost. Azonban ezen oddsokban nincs komoly érték, főleg, ha figyelembe vesszük a fentebb elhangzottakat.

Mivel a szezon első komolyabb meccséről beszélünk, ami lényegében nem oszt, nem szoroz, érdemesebb lehet inkább gólokra fogadni. Ha legalább három találat születne a Wembley-ben, akkor a feltett tétünk 1.65-sözörösét kapnánk vissza, míg ha mindkét csapat betalálna, akkor 1.55-szörös pénz ütné a markunkat.

[2504806] 2017-08-06 15:00:00 Arsenal - Chelseax;