Német foci

Itt a nagy lelehetőség a Dortmund előtt!

Dortmund-Bayern mérkőzéssel kezdődik a német idény, és bizony régen várt egy tétmeccset olyan pocsék formában a bajor sztárcsapat, mint most.

A Bayern a felkészülés során a komoly ellenfelek közül csak a Chelsea ellen tudott nyerni, miközben rúgott gól nélkül kapott ki a Milan (0-4), a Liverpool (0-3), a Napoli (0-2) és az Inter ellen (0-2) is.

Carlo Ancelotti nem az idegeskedő fajta, könyvében le is írta, hogy az ő személyiségéhez a csendes vezetés illik, de most valahogy gatyába kell ráznia a csapatát, különben kellemetlen beszélgetésekben lesz része a vezetőséggel.

A Bayernnél már nincs Philipp Lahm és Xabi Alonso, mindketten visszavonultak, és van egy rakás sérült, Manuel Neuer, Thiago, David Alaba és a Realtól kikölcsönzött James Rodríguez sem játszhat szombat este.

Persze ettől még elég finom kis kezdőt tud felküldeni Ancelotti, a két üveglábú zseni, Arjen Robben és Franck Ribéry végre egészséges, így jobbnál jobb labdákkal tömhetik Robert Lewandowskit, ők hárman sokat tehetnek érte, hogy megszakadjon a müncheniek gól nélküli szériája.

A riválishoz hasonlóan a Dortmund sincs kirobbanó formában, a Milan 3-1-es legyőzése óta három meccset hozott le nyeretlenül, ikszelt a Bochummal, majd zakózott az Espanyol és az Atalanta ellen. Az Ajaxtól érkező új edző, Peter Bosz azt tarthatja a legnagyobb fegyverténynek, hogy úgy néz ki, a csapat képes megtartani legjobb góllövőjét, az előző idény gólkirályát, Pierre-Emerick Aubameyangot.

A két csapat utolsó meccsén Reusék örülhettek

Julian Weigl és Raphal Guerreiro biztosan kihagyja a Szuperkupát, a Mönchengladbachtól igazolt Mahmoud Dahoud ellenben első tétmeccset tudhatja le a BVB-ben. Amióta 2010-ben a német szövetség újraélesztette a Szuperkupát, ez lesz az ötödik alkalom, hogy a két gigász egymásnak feszül, a korábbi négy meccsből mindkét fél kettőt-kettőt nyer.

Nem túl jó ómen egyébként, ha egy csapat elviszi az idény első trófeáját, mivel a Szuperkupa győztesének csak háromszor sikerült a diadal után a Bundesligában élen zárni, 1996-ban a Dortmund, 2012-ben és tavaly a Bayern végzett az élen.

Ami a Dortmund mellett szólhat, hogy a döntőt saját pályáján vívhatja meg, bár tavaly is ez volt a felállás, és akkor a Bayern Thomas Müller és Arturo Vidal góljaival 2-0-ra győzött a Signal Iduna Parkban, igaz, utána a fekete-sárgák a bajnokságban 1-0-val vágtak vissza.

És azt se felejtsük, hogy a két csapat utolsó randevúján, a kupa elődöntőjében Münchenben győzött 3-2-re a Dortmund, hogy aztán a döntőben a Frankfurtot is legyűrje, és ezzel jogot szerezzen a részvételre a mostani fináléban.

1x2    
Dortmund Döntetlen Bayern
3.10 3.30 2.20
Fogadási határidő: 08.05 20:30
[2508438] 2017-08-05 20:30:00 Borussia Dortmund - Bayern Münchenx;