Európa Liga

Nikolics nem örül a szerbeknek

A Videoton a szerb Partizan Beograddal találkozik a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének negyedik fordulójában, amelyben már a főtáblára jutás a tét.

A párharc egyik érdekessége, hogy Marko Nikolic, a fehérváriak vezetőedzője a Partizantól érkezett nyáron a Videotonhoz, a szerb együttessel az előző idényben bajnokságot és kupát is nyert.

"Nem csak nekem lesz különleges párharc ez, hanem Radoje Smiljanicnak, Goran Basaricnak, hiszen velük már a Partizannál is együtt dolgoztunk, valamint két játékosunknak, Danko Lazovicnak és Marko Scepovicnak is, akik a Partizanban nevelkedtek. Mindannyian szeretjük ezt a klubot, a szurkolóik pedig minket" - nyilatkozta a fehérvári klub honlapján Nikolic, aki elismerte, nem igazán szeretett volna a Partizannal találkozni.

Mint megjegyezte, vegyes érzései vannak, mert nagyon szép időszakot töltött a belgrádiak kispadján, s a közös sikerek után nem lesz könnyű ellenfélként találkozni a Partizannal.

Marko Nikolic szerint a két együttesnek egyenlő esélye van a továbbjutásra. "Az biztos, hogy két egészen érdekes mérkőzést láthatnak majd a nézők. Nagy lehetőség előtt állunk, szeretnénk ott lenni a csoportkörben, hiszen ez az álmunk" - mondta az edző, hozzátéve, hogy mindkét csapat képes minőségi labdarúgást bemutatni, mostani csapatától pedig ugyanolyan stabil és okos játékot vár, mint amilyet a Bordeaux ellen mutatott.

A két meccset augusztus 17-én és 24-én játsszák. A tervek szerint az első mérkőzést Belgrádban rendezik.

A nemzetközi sorozatokban egyedüli magyarként állva maradt székesfehérvári csapat az előzetes besorolás alapján az orosz Zenit, a görög PAOK Szaloniki, a francia Olympique Marseille, illetve a Bajnokok Ligája selejtezőjéből átkerült cseh Viktoria Plzen, lengyel Legia Warszawa és szerb Partizan Beograd hatosából kaphatott ellenfelet a pénteki, nyoni sorsoláson.

Juhász Roland csapatkapitány szerint ha úgy játszanak, ahogyan a harmadik fordulóban a francia Girondins Bordeaux ellen, továbbjuthatnak.

"Úgy gondolom, annak tudatában, hogy melyik hat csapat lehetett volna az ellenfelünk a rájátszásban, nem alakult rosszul a sorsolás a mi szempontunkból (...) a rájátszásban nincs már könnyű ellenfél, főleg a nem kiemelt együttesek számára" - nyilatkozta a klub honlapján.

A középhátvéd felidézte, hogy novemberben a Felcsúton rendezett edzőmérkőzésen 1-0-ra legyőzték a Partizant, de abból semmilyen következtetést nem szabad levonni.

A Videoton a máltai Balzan, az észt Nömme Kalju és a Girondins Bordeaux búcsúztatásával jutott el az EL-selejtező negyedik fordulójába, amelynek 22 győztese csatlakozhat a főtáblán az ott alanyi jogon szereplő 16 együtteshez, valamint a BL-selejtező play-offjának tíz veszteséhez.

Ami a többi, magyar érdekeltségű csapatot illeti: a második selejtezőkörben a Ferencvárost búcsúztató dán Midtjylland (Korcsmár Zsolt) a ciprusi Apollon Limasszollal, a horvát Hajduk Split (Futács Márkó) az angol Evertonnal, az ukrán Dinamo Kijev (Kádár Tamás) a portugál Marítimóval, a lengyel Legia Warszawa (Nagy Dominik) pedig a moldovai Sheriff Tiraspollal csap össze a főtáblára kerülésért.


A     egyelőre nem kínál oddsot a mérkőzésre, illetve a továbbjutó csapatra.