Szerencsejáték-ipar

Már a fogadási piacra is betörtek a nők!

  • varin

2017-ben minden eddiginél nagyobbra nőhet a női sporteseményekre való sportfogadás volumene.

A fogadóirodák legnagyobb bánatára csütörtökön este kiesett az angol női labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságról, így vélhetően a "történelemírás" elmarad, ám a női sportokra való sportfogadás így is egyre nagyobb méreteket ölt - számolt be róla az egyik brit bukméker szóvivője, Katie Baylis.

Fotó: metro.co.uk

Baylis korában úgy fogalmazott, hogy "ha Anglia bejut a fináléba, az a fogadóirodánk történetében a legnagyobb fogadási volument jelenti majd egy női sporteseményre, amely überelné a 2015-ös világbajnokság egyik mérkőzésére feltett négymillió fontos tétet is".

Az Anglia-Franciaország Eb-negyeddöntőre 2.5 millió font értékben fogadtak vasárnap, míg a teljes tornán eddig 50 ezer fogadó 30 millió fontot forgatott meg, amelyből az angol válogatott találkozói 6 millióval vették ki részüket.

"Szenzációs nyara van a női sportnak, itt van az Eb, korábban volt egy krikett-vb, ahol Anglia megverte Indiát, hamarosan pedig rögbi-világbajnokság is lesz. Mi úgy számolunk, hogy rekordot dönt ez az évi a női sporteseményekre való fogadás tekintetében" - mondta a szakértő.

A női Eb döntőjét augusztus 6-án rendezik Enschedében, a házigazda hollandok a dánokkal találkoznak.