Spanyol foci

Zidane-nak komoly lyukakat kell befoltoznia a Szuperkupa-döntőig

  • MVB80

Van még mit finomhangolni a Real Madridon.

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban a többek között Kakával, Bastian Schweinsteigerrel, David Villával és a góllövőlistát vezető Nikolics Nemanjával felálló MLS All Star-csapattal játszott a Real Madrid, amelyre augusztus 8-án viszont már a minden hájjal megkent José Mourinho és a Manchester United vár az európai Szuperkupa-döntőben. A főpróba nem sikerült tökéletesen, hiszen a Madrid csak büntetőkkel tudta legyőzni az amerikai ligaválogatottat, ám a java csak most következik.

Zidane értékes tapasztalatokkal lett gazdagabb az amerikai túra után

Zinedine Zidane bajnok és BL-győztes csapata Cristiano Ronaldo nélkül vett részt a Bajnokok Kupája nevű felkészülési tornán, amelyen a MU ellen egy 1-1-es döntetlen még összejött – igaz, a büntetőket utána botrányosan rúgták a madridiak -, de aztán a Manchester City ellen 1-4, a Barcelona ellen 2-3 lett a vége, ez az eredménysor pedig még akkor is csalódás, ha tudjuk, hogy ilyenkor még beleférnek a vereségek.

Mivel kedden már trófeáért játszik a Real, Zidane-nak gatyába kell ráznia a csapatát, mert abban biztos lehet, hogy Mourinho nagyon hegyezni fogja magát korábbi klubja ellen.

A Marca nevű spanyol lap négy pontot szedett össze, hogy miben kell javulnia a Realnak a Szkopjében esedékes meccsig.

Először is fontos, hogy jobban koncentráljanak a játékosok, mert többször is úgy tűnt, mentálisan nincs eléggé felpörögve a Real, a City ellen pedig időnként szétesett gárda benyomását keltette. Az angolok ellen az is szembetűnő volt, hogy a madridiak játékából hiányzott a megfelelő sebesség, bár Mourinhót ismerve nem valószínű, hogy a United majd nekiesik a Realnak.

Sergio Ramos eleve később csatlakozott a társakhoz, majd a két angol ellenféllel szemben nem is játszott, mert gondjai voltak a jobb fülével. A Barca ellen már a pályán volt a csapatkapitány, de nem volt elég éles, a három bekapott gól is erről árulkodik. Ramos a kimaradt meccsek miatt lemaradásban van a többiekhez képest, és utol kell érnie magát, hogy vezérhez méltóan tudjon teljesíteni.

Ramos nemcsak a védelem, hanem az egész csapat szempontjából nagyon fontos

Ronaldo még a MU ellen sem játszik majd, így Zidane-nak ki kell találnia, hogyan javítsa fel a támadójátékot, mert Karim Benzema és Gareth Bale gól nélkül zárták a három Bajnokok Kupája-meccset.

Mivel Álvaro Morata a Chelsea-t választotta, így Benzema és Bale mellett Isco, Marco Asensio és Lucas Vázquez jöhet szóba a Szuperkupa-döntőn, ha Zidane társat keres Benzema és Bale mellé.

Ha már Morata szóba került, a spanyol csatár a kispadról beállva mindig segíteni tudott a csapatnak, elég arra gondolni, hogy a bajnokságban úgy lőtt néggyel több gólt Benzemánál, hogy majdnem 600 perccel kevesebbet játszott.

A hasznos cserék közül James Rodríguez és Danilo is távozott, úgyhogy az új fiúknak, Theo Hernández és Dani Ceballósnak az lesz a dolga, hogy minél hamarabb eljussanak oda, hogy Zidane bármikor nyugodt szívvel bedobhassa őket. 

A gondok ellenére a keddi meccsen a MU győzelme a   -nál kétszer annyit fizetne, mint a Real sikere. 

1x2    
Real Madrid Döntetlen MU
1.90 3.45 3.80