Európa Liga

Mészáros Lőrinc csapata kész a csodára?

A horvát NK Osijek 1-0-s előnyből várja a PSV Eindhoven elleni visszavágót.

Fotó: uefa.com

Óriási hőségben rendezik ma este az Osijek-PSV Európa Liga-selejtezőt, ám a hollandok nem csak az időjárás, a tét miatt is 90 perc verejtékezésre számíthatnak. Mészáros Lőrinc gárdája, az Eszék ugyanis óriási meglepetésre győzni tudott a Phillips Arénában, így jelenleg a horvátok állnak továbbjutásra. A fogadkozás persze óriási, Phillip Cocu mester és az egyik játékos is biztos benne, hogy nem esik meg velük az a szégyen, hogy kiesnek.

Persze lebecsülni butaság lenne a horvátokat, Eindhovenben ugyanis szó sem volt arról, hogy a semmiből befújtak nekik egy tizenegyest és a véletlen hozta volna meg a győzelmüket, az Osijek nem csak kétszer annyiszor találta el az ellenfél kapuját, mint a hollandok, de mezőnyben is nagyon ügyesen járatták a labdát.

   
Osijek Döntetlen PSV
5.25 3.55 1.55

"Készülünk a hőségre, tudjuk, hogy ennek is komoly szerepe lesz a mérkőzésen, de igyekszünk kellően felkészülni mindenre a csütörtöki meccs kapcsán. Az eszékieknek ez történelmi mérkőzés, a hangulat biztosan szenzációsan jó lesz. Szeretnénk sokkal jobban futballozni, mint a múlt héten, és hiszünk benne, hogy továbbjutunk" - nyilatkozta Cocu.

A hollandok kapusa, Jeroen Zoet is optimista az esélyek kapcsán.

"Egyszerűen nem történhet meg, hogy kiessünk. Egyetlen gondolattal utaztunk el Horvátországba, ez pedig a továbbjutás.

Sokkal jobbak kell legyünk, mint az első mérkőzésen, erer pedig képesnek tartom magunkat. Egyszer játszottam már Malajziában hasonló időjárás közepette, ez nem lehet probléma számunkra" - mondta Zoet.

Az eszékiek felemásan kezdték egyébként a szezonjukat, persze, ha megismételnék a három darab bajnoki 1-1-üket, alighanem igen nagy ünnepély lenne a horvát városban csütörtökön este.

Nem tartjuk valószínűnek, hogy ezúttal problémája lesz a hollandoknak a góllövéssel, az utóbbi években a selejtezőkben - már amikor a PSV-nek selejteznie kellett - szépen jöttek az eindhoveni gólok, habár egy St. Pöltent, Sahtyor Szoligorszkot vagy Waregemet talán nem lehet az Osijekhez hasonlítani.

A vendégek offenzív hozzáállása és elszántsága felől kétségünk sincs, de hogy a horvátok a 0-0 kivédekezésével vagy lőtt gólokkal óhajtják-e megvédeni az 1-0-jukat, az már nehezebb kérdés.

Ám ha abból indulunk ki, hogy az Osijek az utolsó 11 hazai tétmeccsén csupán négy gólt kapott, akkor nem lepődnénk meg, ha beparkolna az a bizonyos busz Malencia kapuja elé. Ebből viszont akár egy 0-3 is kisülhet.

[2567540] 2017-08-03 20:45:00 Osijek - PSV Eindhovenx;
2017-08-03;73