Európa Liga

Megcsinálta a bravúrt Vidi, jöhet az újabb párharc a csoportkörért!

  • MVB80

A Videoton 1-0-ra legyőzte a francia Girondins Bordeaux-t az Európa Liga harmadik selejtezőkörének visszavágóján, és ezzel egy lépésre került a csoportkörtől.

A Videoton már a 23. másodpercben ledolgozhatta volna a Franciaországban összeszedett hátrányát, de Scsepovics ígéretes helyzetben csak az oldalhálót találta el. Pár perccel később ismét a szerb légiós került helyzetbe, ezúttal el is találta a kaput, de Costil nagyot védett.

A jó kezdés után kissé leült a meccs, a franciák sokáig egyáltalán nem voltak veszélyesek a kapura, a 37. percben viszont Malcom kapu mellett elpattogó fejese után bosszankodhattak a vendégjátékosok.

Henty agilisan futballozott, a Vidi egyik legjobbja volt

A Videoton megnyomta a félidő végét, Juhász fejesét Costil tolta ki a léc alól, majd Szolnoki bombáját ütötte szögletre a kapus. A szöglet után Stopira emelkedett, és gyönyörű fejese a kapufáról pattant be, így a 45+5. percben vezetett, és továbbjutásra állt a Vidi.

A folytatás még jobban nézett ki, mivel Sabaly fellökte Suljicot, amiért megkapta a második sárga lapját, így tíz emberre fogyatkozott a Bordeaux.

A fehérváriak friss igazolása, Henty megnyugtathatta volna a hazaiakat, de ziccerben eltörte a labdát, majd a 67. percben ismét ő került ziccerbe, de Costil meccsben tartotta a franciákat.

Ami ennél nagyobb baj volt, hogy Varga kilenc perc alatt két sárgát is beszedett, így a Videoton is tíz emberrel folytatta. A Bordeaux nem tudott igazán veszélyes szituációt kialakítani a Vidi kapuja előtt, de mivel Dingert játékvezető hét percet hosszabbított, volt miért izgulni.

Ezt is sikerült azonban kihúznia Marko Nikolics csapatának, így a Videoton végrehajtotta a nagy bravúrt, és a csoportkörbe jutásért játszhat. A sorsolásra pénteken kerül sor. Aki bátran bevállalta a hazai győzelmet, az pénze közel négyszeresét nyerhette a   -nál. 

[2567552] 2017-08-03 19:00:00 Videoton - Bordeauxx;