Átigazolás

A spanyol liga még bekavarhat a Neymar-bizniszbe

  • MVB80

A már így is egy kínos brazil szappanoperára hasonlító Neymar-ügy újabb fordulatot vehet, mivel a spanyol liga nem fogadta el a PSG által a Barcelona klasszisáért ajánlott 222 millió eurót.

A spanyol sajtó azt írja, a liga azért dönthetett így, mert úgy érzik, a világrekordot jelentő átigazolási díjjal a párizsiak megsértik az UEFA által bevezetett pénzügyi Fair Playt.

Így aztán hiába érkeztek a PSG ügyvédei a liga madridi főhadiszállására, 15 perc múlva már távoztak is, anélkül, hogy sikerrel jártak volna.

A liga egy szűkszavú közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy az ügyvédek valóban ott jártak, hogy a Neymar kivásárlási árának számító 222 millió eurót letegyék, de ezt visszadobták. „Most csak ennyi információt adhatunk az ügyről” áll a liga közleményében.

A következő lépés az lehet, hogy Neymar képviselői a FIFA-hoz fordulnak, hogy bejelentsék az átigazolást, és ezáltal a brazil akár már a hétvégi bajnoki nyitányon bemutatkozhasson új csapatában

A Barcelona nem könnyíti meg Neymar lelépését

A Marca azt írja, a spanyol liga nem blokkolhatja Neymar átigazolását, úgyhogy a FIFA minden bizonnyal áldását adja majd az ügyre. Hogy a PSG megsértette-e a pénzügyi Fair Play-előírásait, arról majd csak az átigazolási időszak lezárta után dönt az európai szövetség.

Ugyanakkor van még bonyodalom, mivel a Barcelona a katalán Sport című lap szerint csak arra adott engedélyt Neymarnak, hogy ne látogassa az edzéseket, arra viszont nem, hogy orvosi vizsgálaton vegyen részt a PSG-nél.

Korábban azt lehetett hallani, hogy a játékos szerdán Portóba utazott, hogy átessen a vizsgálaton, és nehéz elképzelni, hogy a Barca keménykedése ellenére ne történt volna meg a dolog, főleg, hogy készültek is képek róla a portói Sa Carneiro reptéren.

Hogy aztán lesz-e még újabb csavar, az jó kérdés, bár a Barcának is bele kell lassan törődnie, hogy ennyi volt az MSN, és körülnézni, kit lehet megszerezni Messi és Suárez mellé.