Átigazolás

Óriási kacsának tűnt, szenzáció lett a vége: Neymart elengedik a PSG-hez!

  • MVB80

A PSG világrekordot jelentő 222 millió eurót fizet a Barcelonának a brazil Neymarért.

A Barcelona szurkolói most úgy érezhetik magukat, mint ahogy pár hete a Juventus-drukkerek érezhették: olvastak egy hírt, miszerint a csapat egyik vezére eligazol, és az első reakciójuk az volt, hogy egy gúnyos kacaj kíséretében legyintettek egyet.

Aztán felgyorsultak az események, és arra lettek figyelmesek, hogy amit csak egy uborkaszezonban ellőtt gyenge viccnek tartottak, abból egycsapásra a valóság lett.

Ahogy Leonardo Bonucci végül a Milanban kötött ki, úgy immár kimondhatjuk, hogy Neymar sem marad a Barcelonában, új csapata az a PSG lesz, amely a katari tulajdonos érkezése óta szeretné beérni a legnagyobb európai klubokat.

A nagy áttörés Zlatan Ibrahimoviccsal sem sikerült, vele is mindig kiestek a párizsiak a BL-ből a negyeddöntőben, de most új vezér érkezik, hiszen Neymar Barcelonából távozásának állítólag ez volt az egyik oda, hogy úgy érezte, Lionel Messi mellett nem tud annyira kiteljesedni.

Neymar szerda reggel megjelent a Barcelona edzésén, de mindössze 43 percet töltött ott, és csak a társaktól köszönt el. A Barcelona pedig közleményt adott ki, amelyben az szerepel, hogy Neymar megkapta az engedélyt a klubtól, hogy kihagyja az edzést, ami gyakorlatilag egyenértékű azzal, hogy zöld utat kapott a távozásra.

Csak búcsúzni ment

A 77-szeres brazil válogatott 2013 óta játszott a Barcelonában, amellyel két bajnokságot, három Király Kupát, egy BL-t, egy klubvébét és egy spanyol Szuperkupát nyert. Most pedig 222 millió euróért – ez új átigazolási világrekord is egyben – irány Párizs, és az új kihívások!

A francia bajnokság a hétvégén rajtol, a tavalyi ezüstérmes PSG az Amiens ellen kezd.

1x2    
PSG Döntetlen Amiens
1.12 7.75 17.00