Nemzetközi foci

Hét év után állhat bosszút a Liverpool egy fájó seb miatt

  • MVB80

A müncheni Audi Kupa döntőjében a Liverpool és az Atlético Madrid találkozik.

A müncheni Audi Kupa mindkét elődöntőjében három gól esett, de nagy különbség, hogy amíg az Atlético Madrid nagy erőket mozgósítva fordított a Napoli ellen, addig a Bayern és a Liverpool meccsén csak az angolok találtak be.

A Bayernnél gondok vannak, és ezt Carlo Ancelotti is elismerte, de ennek a cikknek most nem az a témája, hogy a bajorok miért nem tudtak a kupa történetében először döntőbe jutni, inkább a finálé két résztvevőjére koncentrálunk.

Az a házigazda elleni 3-0-ból is látszott, hogy elöl várhatóan nem lesz gondja a Poolnak, Roberto Firmino, Daniel Sturridge és Sadio Mané összesen 27 gólt hozott össze a PL előző idényében, de utóbbi két támadó sérülés miatt sokat hiányzott.

Az angol válogatott Sturridge a Bayern ellen látványos átemelős gólt szerzett – majd le kellett cserélni, mert meghúzódott, így az Atlético ellen biztos nem játszik.

A tavalyi arcokhoz csatlakozott még a Romától megszerzett Mohamed Szalah, aki a Bayern ellen is betalált, és vele nem csak Jürgen Klopp variációs lehetőségei nőttek, hanem minőségben is erősödött a támadósor.

Szalah gyors és gólerős, jól járt vele a Liverpool

A Pool tíz nap múlva bajnokit játszik a Watford ellen, és egyelőre elég pofás az összkép, a 18 éves Trent Alexander-Arnold például levette a pályáról Franck Ribéryt. Mivel 24 óra telik csak el az elődöntő és a finálé között, Klopp várhatóan sokat variál majd, bár a Bayern ellen is kilencet cserélt.

James Milner és Simon Mignolet valószínűleg visszatér a kezdőbe, Sturridge helyett pedig az U20-as vébé legjobbja, a Chelsea-től érkezett Dominic Solanke játszhat.

Az Atléticóból biztosan hiányozni fog Diego Godín, akinek a Napoli ellen elgurult a gyógyszere, és pár perc alatt beszedett két sárgát két durva belépőért.

Diego Simeone csapatának a Napoli elleni volt a második felkészülési meccse, míg a Liverpoolnak a döntő már a nyolcadik lesz, úgyhogy ez előny lehet a Vörösök számára.

A meccs biztosan különleges lesz a Napoli ellen az egyenlítést jelentő gólt szerző Fernando Torresnek, aki 2007 és 2011 között az angol klubnál szerepelt, ahol 142 találkozón 81 alkalommal volt eredményes.

"A klubot a szívemben őrzöm, fantasztikus volt az a három és fél év, amit ott töltöttem, sok barátom van, úgyhogy ez tényleg egy speciális mérkőzés lesz” – mondta a világ- és kétszeres Európa-bajnok csatár.

Az Atlético és a Liverpool a Bajnokok Ligája 2008-2009-es kiírásában egy csoportban voltak, akkor mindkét felvonás 1-1-re végződött, majd egy szezonnal később az Európa Ligában az elődöntőben futottak össze, és akkor az Anfielden Diego Forlán a hosszabbításban szerezte azt a gólt, amivel a spanyolok jutottak a döntőbe, amit aztán meg is nyertek a Gera Zoltánnal felálló Fulham ellen.

1x2    
Atlético Madrid Döntetlen Liverpool
2.50 3.10 2.50
Fogadási határidő: 08.02. 20:30