Átigazolás

Újabb játékost bukott el az Arsenal

Riyad Mahrez úgy tűnik, London helyett Rómát választja, helyére pedig Manchesterből érkezik játékos.

A BEIN Sport értesülései szerint szerdán orvosi vizsgálaton vesz részt az AS Roma együttesénél Riyad Mahrez, a Leicester City szélsője. Noha korábban a Rókák már elutasítottak egy ajánlatot a Farkasoktól és sokáig úgy nézett ki, Arséne Wenger szerzi meg az Arsenalnak a két évvel ezelőtti év játékosát, a Roma úgy tűnik csak megegyezett a Cityvel.

A vételár vélhetően valahol 40 millió euró körül mozog, korábban ugyanis egy 35 milliós ajánlatra mondott nemet Craig Shakespeare és a vezetőség. Mahrezről már hónapok óta tudni, hogy elvágyódik a Leicester Citytől és bár korábban a Barcelonával is szóba hozták, a legvalószínűbbnek az tűnt, hogy Londonban, az Arsenalnál vagy a Tottenhamnél folytatja pályafutását. Az algériai válogatott a Rókáknál 122 meccsen 30 gólt szerzett.

Leicesterben azonban nem tétlenkedtek sokáig, és a hírek szerint már meg is kötötték az üzletet Mahrez utódjával, Kelechi Iheanachóval. A Manchester City támadója 2015-ben került fel a felnőtt keretbe, ám Pep Guardiola csupán epizódszerepet szánt neki, 29 meccsen 899 percet játszhatott.

A nigériai támadó vételára 20 millió euró körül lehet, távozására pedig a legegyértelműbb jel az, hogy Guardiola nem vitte magával az amerikai felkészülési túrára.

A Premier League - a topligák közül elsőként - augusztus 11-én kezdődik. A Rókák bajnoki címére ezúttal 240-szeres oddson fogadhatunk a    -n.