Átigazolás

Spanyolországban folytatja a Honvéd korábbi csapatkapitánya

  • MVB80

A Real Oviedóban folytatja Hidi Patrik.

Hidi Patrik pályafutása legnagyobb sikerét érte el, amikor bajnok lett a Budapest Honvéddal, ennek ellenére tudni lehetett róla, hogy nem marad a kispestieknél, mivel lejárt a szerződése.

A középpályás 17 éves kora óta volt a Honvéd játékosa, a 2008-as idényben mutatkozott be az NB I-ben, tavaly pedig a 33 bajnokiból 29-en pályára lépett, és három góllal járult hozzá a nagy meglepetést jelentő bajnoki címhez.

A 26 éves Hidi iránt érdeklődött a Puskás Akadémia, a Vasas, valamint a szlovák bajnokságban szereplő DAC is, ahol az a Marco Rossi az edző, aki bajnokot csinált a Honvédból.

Ezek után meglepő fordulat, hogy Hidi hétfőn a spanyol másodosztályban szereplő Real Oviedóhoz utazott orvosi vizsgálatra, utána pedig aláírhatja új szerződését.

Balogh Balázs és Hidi Patrik itt még egymás ellen harcol egy Újpest-Honvéd meccsen, de lehettek volna csapattársak a Puskás Akadémiánál

Az 1926-ban alapított klub utoljára a 2000-2001-es idényben szerepelt az élvonalban, és pár évvel ezelőtt olyan komoly bajban volt az Oviedo, hogy a pályafutását itt kezdő Juan Mata, Santi Cazorla, Michu és Adrián nyújtott anyagi segítséget, majd a milliárdos Carlos Slim is beszállt 2,5 millió dollárral.

Az Oviedo az előző szezonban nyolcadik lett a másodosztályban, két pont hiányzott, hogy a csapat odaérjen a rájátszást jelentő hatodik pozícióba.

A spanyol másodosztály csak augusztus 20-án kezdődik, az NB I viszont javában dübörög, és a hétvégén pikáns meccs jön, mert a Honvéd a Puskás Akadémia vendége lesz.

1x2    
Puskás Akadémia Döntetlen Budapest Honvéd
2.85 3.25 2.35