Vizes vb 2017

Nagy Viktor rosszul alszik az elvesztett vb-döntő után

Märcz Tamás szerint a közvélemény és a szakma szempontjából is várakozáson felül teljesített a magyar férfi vízilabda-válogatott azzal, hogy a második helyen végzett a vasárnap véget ért 17. vizes világbajnokságon.

A szövetségi kapitány a hétfői sajtótájékoztatón gratulált játékosainak, akik szerinte emberfeletti teljesítmény nyújtottak. Hozzátette: a csapat egyre egységesebb lett a torna során.

Märcz Tamás úgy látja, a vb tanulsága az volt, hogy az emberelőnyös és emberhátrányos helyzetekben fejlődnie kell a magyar vízilabdának.

Itt már tudtak mosolyogni is a játékosok

A jövőt illetően kifejtette, hamarosan az Universiadén (augusztus 19-30., Tajpej) fogja irányítani a magyar válogatottat, és elképzelhetőnek tartja, hogy hosszabb távon egy-két fiatal be tudja majd verekedni magát a nemzeti együttesbe. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, jelenleg nem gondolkodnak abban, hogy külföldi játékosokat honosítsanak.

Varga Dénes csapatkapitány hangsúlyozta, nehéz folyamaton ment át, amíg eldöntötte, hogy ezen a budapesti vb-n a válogatott rendelkezésére áll, de most úgy érzi, az a legésszerűbb, ha a következő nyarat pihenéssel tölti, mert nem szeretne felőrlődni.

Ugyanakkor nem zárta ki, hogy később visszatér még a válogatottba. Ezzel kapcsolatban Märcz Tamás megjegyezte, neki egyetlen játékos sem jelezte, hogy lemondja a válogatottságot.

Nagy Viktor, a csapat All Star-válogatottba beválasztott kapusa azt mondta, bár a felkészülés elején aláírta volna a második helyet, még mindig csalódott, és az elvesztett vb-döntő óta nem alszik jól.

A kapitány megpróbálta megvigasztalni Nagy Viktort

"Büszke vagyok a csapatra, mert nehéz úton mentünk végig, de ebbe keserűség is vegyül, mert emlékszem, hogy mekkora örömet okoztunk a szurkolóknak akkor, amikor 2013-ban megnyertük a világbajnokságot, és mekkora szeretet áradt tőlük felénk. Ez azért nem ugyanaz az érzés" - fogalmazott a kapus.

Erdélyi Balázs is elismerte, hogy még tombol benne a csalódottság, mert nagyon közel voltak a világbajnoki aranyéremhez, ugyanakkor büszkén és boldogan gondol vissza az elmúlt két hétre.

Vámos Márton, akit a vb legértékesebb játékosának választottak, úgy fogalmazott: nem lett volna nagyobb büszkeség annál, mint amit akkor érzett volna, ha megnyerik a vb-döntőt.

"Rio után visszaküzdöttük magunkat az elitbe, a görögök elleni győzelem után örömérzet fogott el, de a döntő óta túlnyomórészt csalódottság van bennem"

- jelentette ki Vámos, aki szerint sokat kell majd dolgozniuk azon, hogy kiderítsék, mi okozta a horvátok elleni mérkőzés elején tapasztalt rövidzárlatot.

A játékos köszönetet mondott a szurkolóknak, akiktől "annyi üzenetet és biztatást kaptak, hogy az valósággal besegítette őket a döntőbe".

A magyar férfi vízilabda-válogatott a 0-4-es első negyed után 8-6-ra kapott ki szombaton a horvát válogatottól a vb döntőjében.