Átigazolás

Angliába igazolhat a Barcelona védője

Thomas Vermaelen nem találta meg számításait a Barcánál, egy birminghami klub vinné őt.

Thomas Vermaelent 2014 augusztusában, 19 millió euró ellenében szerződtette a Barcelona együttese az Arsenaltól. A belga válogatott játékos azonban alig jutott játéklehetőséghez a katalánoknál, a három esztendő alatt mindössze 21 tétmérkőzés jutott neki, egy évig pedig a Románál volt kölcsönben. Vermaelen június végén visszakerült ugyan a Camp Nouba, de a jelek szerint Ernesto Valverde mester nem tart igényt a 31 éves középső bekkre.

Fotó: Getty Images

Noha a 61-szeres válogatott játékos elutazott a Barcelona amerikai túrájára, ahol többször is pályára lépett, angol lapértesülések szerint a katalán gárda nem tart igényt a szolgálataira, elsősorban sérülékenysége miatt. A Sky Sports jelentése szerint Tony Pulis, a West Bromwich edzője azonban szívesen látná őt soraiban.

Noha a Baglyok védelme tavaly igen jól teljesített (51 gólt kaptak csak 38 mérkőzésen), úgy tűnik, Pulis ezen a poszton szeretné tovább acélozni csapatát, így a birminghamieket már szóba hozták Chris Smallinggal, Ben Gibsonnal és Calum Chambersszel is, de végül az olcsóbb ára miatt Vermaelen lehet a befutó.

És hogy mennyit is ér Vermaelen a WBA-fanok szerint? Erre egy komment adja meg a választ: "Csak balhátvédként tudom elképzelni Vermaelent a csapatban, középen nem. Ötmillió font felett bármilyen vételár igazi rablás lenne érte".

Az átigazolási időszakban Pulis csapatától egyébként nem távozott fontosabb védő, sőt a csapat megszerezte az egyiptomi Ahmed Hegazyt.

Az angol bajnokság első fordulójára az augusztus 12-ei hétvégén kerül sor. A WBA a szezont a Bournemouth ellen kezdi hazai pályán, melyre már fogadhatunk is a -n.