NB I

Megint a gólokról szól majd a Videoton-Újpest meccs?

Az NB I. harmadik fordulójának rangadóján az Újpest a Videoton otthonában vendégszerepel.

Megint a gólokról szól majd a Videoton-Újpest meccs? - Fotó: ujpestfc.hu

Az elmúlt fordulóban mind a Videoton, mind az Újpest komoly meccset vívott, hiszen a fehérváriak megyei rangadó keretén belül győzték le az alaposan feltuningolt Puskás Akadémiát, míg az újpestiek az ősi rivális Ferencváros ellen játszottak döntetlent úgy, hogy sokáig a lila-fehéreknek állt a zászló.

A vendégek az idei szezonban még nem tudtak nyerni, két 2-2-es remi a mérlegük, vagyis elöl és hátul is igen termékenyek Nebojsa Vignjevics fiai. A IV. kerületiek célja a hétvégén tehát, hogy megszerezzék első győzelmüket, ami nem lesz egyszerű feladat, hiszen az elmúlt négy Videoton elleni meccsüket simán elbukták, ráadásul legutóbb 2012-ben szereztek pontot a Vidivel szemben idegenben.

"Egyelőre az ingadozó jelzővel tudnám leírni a szezonrajtot. Pakson megvoltak a helyzeteink, de csak egy reális döntetlent tudtunk játszani. Aztán a Fradi ellen folytatódott a 2-2-es tendencia. Úgy gondolom, hogy egy nagyon nehéz, de izgalmas mérkőzést játszottunk" - értékelte Filip Pajovics a lila-fehérek meccseit az ujpestfc.hu-nak. A kapus ezt követően kitért a hétvégi ütközetre is: "Nagyon várom már a mérkőzést, hasonlóan nehéz találkozóra számítok, mint a Ferencváros elleni volt, úgy érzem az ott szerzett tapasztalatokat hasznosítani tudjuk majd a Vidi ellen is. Fehérváron mindig is minőségi játékosok futballoztak, ráadásul most nyáron új edzővel is erősítettek, ezért különösen nehéz dolgunk lesz ellenük, hiszen a Vidi egyéniségek szintjén, és csapatként is rendkívül veszélyes. De nekünk az a fontos, hogy magunkra koncentráljunk, ugyanis mi is egy roppant erős kerettel rendelkezünk. Úgy érzem, már nagyon kijár nekünk egy győzelem, de ehhez mindenképpen bravúrra lesz szükségünk."

1X2 -   
Videoton Döntetlen Újpest
1.60

3.70

5.40

Ami a hazaiakat illeti, a Puskás Akadémia elleni sikert követően Marko Nikolics tanítványainak az Európa Ligában volt jelenése csütörtök este. A székesfehérvári csapat pedig nem vallott szégyent, hiszen a lényegesen erősebb Borudeaux otthonában csak 2-1-es vereséget szenvedett, vagyis bőven maradt esélye a csapatnak a továbbjutás kiharcolására a jövő héten. Emiatt vélhetően a Videoton szerb mestere nem a legerősebb kezdőcsapatát küldi pályára, bár a Puskás és a francia együttes ellen ugyanaz a kezdő lépett pályára a fehérváriaknál.

„Két kemény mérkőzésen van túl az Újpest a bajnokságban. Idegenben a Paks ellen senkinek nincs könnyű dolga, otthon pedig a derbin játszottak döntetlent. Viszonylag sok gólt kapnak, de sokat is szereznek, veszélyes támadóik vannak. Sokat változott a csapatuk, a felállásuk is valamelyest változott, 4-4-2-ben, vagy 4-4-1-1-ben is képesek játszani. A széleken gyors játékosaik vannak, mint például Zsótér Donát, elől pedig két klasszikus csatárból is választhat a stáb. Nehéz meccsre számítok, de hiszek benne, hogy a Bordeaux meccs után ismét képesek leszünk maximális koncentrációval játszani. Ha végig fókuszálni tudunk a saját játékunkra, akkor nem lesz gond" - mondta Marko Nikolics a vidi.hu-nak.

[2538899] 2017-07-30 18:00:00 Videoton - Újpestx;5

A bukmékereknél a hazai pályán játszó Videoton az esélyesebb, de háromesélyben csak a kezdőcsapatok tudatában éri meg fogadni a mérkőzésre. Érdemesebb lehet inkább gólokra tenni a pénzt, hiszen az Újpest meccsein potyognak a gólok idén, ugyanakkor a Vidi meccseire kilátogat szurkolók sem panaszkodhatnak, s akkor a felek utóbbi években elért egymás elleni találkozóiról nem is szóltunk. A     a legalább három találatra 1.75-szörös szorzót kínál, de ugyanennyit ajánl a bukméker arra az eshetőségre, ha mindkét csapat betalálna.

[2538899] 2017-07-30 18:00:00 Videoton - Újpestx;