Darts

Taylor egy lépésre a 17. World Matchplay döntőjétől

Szombat este az elődöntőkkel folytatódik a küzdelem Blackpoolban. A felső ágon Phil Taylor és Adrian Lewis néz farkasszemet egymással, míg az alsó ágon Daryl Gurney és Peter Wright méri össze a tudását.

Elsőként a nem kiemelt Daryl Gurney és a harmadik helyen rangsorolt Peter Wright ütközetére kerül sor a legendás Winter Gardens színpadán. Utóbbi esélyeshez méltóan menetel, ugyan a James Wilson, Cristo Reyes, Darren Webster trió nem hangzik túl félelmetesnek, de mindhárman veszélyes ellenfelek voltak, így észnél kellett lennie a skót klasszisnak. Gurney ellen végképp nem számíthat könnyű meccsre, az északír ugyanis bombaformában dobál. 

Gurney kiütötte már a tornán Mensur Suljovicot 16-13-ra, Gary Andersont 11-9-re és ugyanilyen arányban még az első körben Benito van de Pas-t is. A végjátékokban rendre nagyon észnél van és összességében parádés számokat hoz. Pokolian tolja a tömeget, de ezúttal a kiszállózása is rendben van, Gary ellen 55, míg Mensur ellen 57 százalékban dobta a duplákat, ilyen teljesítménnyel Wright ellen is lesz keresnivalója. 

Próbálok uralkodni az érzelmeimen és nyugodt maradni. Nem gondolok a döntőre, szombaton a legjobbamat kell nyújtanom - mondta az északír.

Persze a skótot sem kell félteni, Webster és Reyes ellen is 100 feletti körátlagot pakolt a színpadra. Egyben van Wright játéka is, így ha Gurney sem esik vissza, akkor egy kiélezett elődöntőre van kilátás.

Fogadás a győztesre    
Daryl Gurney Peter Wright
2.65 1.35

Ami a másik derbit illeti, papíron Phil Taylor és Adrian Lewis rangadója is szorosnak ígérkezik, ám a 15-szörös bajnok legenda Raymond van Barneveldnek három, míg Michael van Gerwennek hat leget engedett, így semmi garancia nincs arra, hogy most kell majd megizzadnia a győzelemért. 

Taylor mindkét holland ellen pazarul játszott, akik viszont a kiszállóknál kegyetlenül szenvedtek. Ez persze semmit nem von le a stoke-i géniusz érdemeiből, hiszen ettől függetlenül meg kellett dobnia a duplákat, a Van Gerwen ellen mutatott 101.85-ös körátlag pedig magáért beszél.

Taylor azt nyilatkozta még a negyeddöntő előtt, hogy lazán, nyomás nélkül szeretne dobni, ezt sikerült is megvalósítania.

Nem vagyok nyomás alatt és péntek este más volt a gondolkodásmódom - nyugodt tudtam lenni és élveztem a meccset. 

Ha így áll hozzá, és e mellé olyan magas színvonalú játékot nyújt, mint eddig, akkor teljesen reális cél lehet a 16. World Matchplay címének megszerzése. 

Fogadás a győztesre    
Phil Taylor Adrian Lewis
1.30 2.85

A Lewis elleni meccse többek között azért lesz érdekes, mert honfitársa szintén nem állított komoly elvárásokat magával szembe a torna előtt. A nyolcaddöntős és a negyeddöntős továbbjutása után is elmondta, hogy ezzel nem feltétlenül kalkulált. 

Kiegyensúlyozottan hoz egy jó teljesítményt Lewis, de nem tudni mennyi van még benne, képes-e ezen emelni. Ha igen, egy nagyon jó meccs kerekedhet ebből, ha nem, akkor Taylor ezt az akadályt is könnyedén veheti. 

A két elődöntő közül inkább az elsőnél érezzük, hogy borulhat a papírforma, illetve, hogy egy végletekig kiélezett meccset hozhat.