Európa Liga

Irreálisan magas a Videoton szorzója?

  • varin

A csütörtöki első mérkőzést látva semmi nem indokolja, hogy ilyen magas legyen a magyar csapat szorzója.

Csütörtök este remek játékkal és betonkemény védekezéssel jó eredményt ért el a Videoton együttese a francia Girondins Bordeaux vendégeként. A fehérvári gárda kisebb szerencsével még akár a döntetlent is megcsíphette volna, ám a 2-1-es vereség is azt jelenti, Marko Nikolics csapatának reális esélye van a playoffba jutásra. De vajon hogyan látják a bukmékerek?

Videoton Döntetlen Bordeaux
4.15 3.40 1.90

A     egyelőre még nem publikálta számait a visszavágóra, ám a nemzetközi irodák számai alapján tudunk következtetni az esélyekre. A legtöbb buki a Videoton győzelmére 3.80-4.20 körüli szorzót ad, míg a franciák sikere átlagban alig éri el a 2-szeres szorzót.

A magyar csapat továbbjutása jelenleg 5-szörös oddson fogadható.

Noha nem kérdés, hogy a Bordeaux kategóriákkal jobb csapat a magyar ezüstérmesnél, a Girondins az utóbbi években nem muzsikált jól idegenbeli kupamérkőzéseken. A franciák az utolsó tíz ilyen találkozójukból mindössze egyet nyertek meg, viszont egyetlen alkalommal sem tudtak egy gólnál többet szerezni. Jóllehet, a Videoton sem képvisel olyan játékerőt, mint mondjuk a Benfica, a Dinamo Kijev vagy a Liverpool. Mindezeket figyelembe véve mi úgy gondoljuk, az indokoltnál jobban leírják az irodák a magyar együttest, reményeink szerint pedig rá is fáznak majd erre.

A visszavágót augusztus 3-án rendezik a felcsúti Pancho Arénában. A továbbjutó gárda már a csoportkörért játszhat az Európa Liga következő fordulójában.

[2567552] 2017-08-03 19:00:00 Videoton - Bordeauxx;