Nemzetközi foci

Feláldoznák Bale-t Madridban

A Real Madrid híveinek nincs már szüksége Gareth Bale-re, nem bánnák, ha távozna.

Négy év madridi kaland és 150 Real Madridban lejátszott mérkőzést követően talán ki lehet jelenteni, hogy Gareth Bale nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Noha a walesi csillag a maga idejében a legdrágább játékosnak számított, a 67 gól és 51 gólpasszos mutatója nem mondható kolosszálisnak, legalábbis Real-szinten biztosan nem. A 28 éves játékos nemigen tud Cristiano Ronaldo nyomába érni és a BBC trió sem vált MSN-szintűvé, legalábbis egyénileg biztosan nem.

Fotó: Getty Images

Mindezek fényében egyáltalán nem csoda, hogy a támadó nem bánná, ha végül nem Spanyolországban folytatná a labdarúgást. Noha a szurkolók sokáig hittek benne, hogy Bale végül feltámad és legalább annyira vezére lesz a Realnak, mint Suárez a Barcelonának, ez nem következett be. Sérülések és formaingadozások nehezítették helyzetét, mostanra pedig már az ezerfejű is el tudná fogadni, ha távozna. Ez derül ki legalábbis az AS felméréséből, amelyen

a megkérdezett 40 ezer madridi szurkoló 72%-a nem bánná, ha Bale már idén nyáron eligazolna Madridból.

Az üzlet útjába leginkább Florentino Pérez állhat, aki minduntalan bízik benne, hogy Bale végül aranylabdás lesz és talán át is veszi néhány évre Ronaldo örökségét Madridban.

A 72% mögött persze vélhetően az is rejlik, hogy a Blancók fanatikusai úgy vélik, amennyiben Bale-t sikerülne elsózni a Manchester Unitedhez, cserébe a klub megvásárolná Kylian Mbappét, a jövő nagy tehetségét.

A walesi klasszis esetében a bukmékerek egyelőre nem látnak rá reális esélyt, hogy még ezen a nyáron távozik Madridból, így a szurkolók 28%-a örülhet majd.

A madridi sztárcsapat vasárnap hajnalban zárja az amerikai kirándulást, Navasék ellenfele a Barcelona lesz.

   
Real Madrid Döntetlen Barcelona
2.40 3.30 2.45