Darts

Wright komoly favorit, de megizzadhat a továbbjutásért

  • Cesc18

Csütörtökön az alsó ágon fény derül a két elődöntősre. Az egyik negyeddöntőben az északír Daryl Gurney és az osztrák Mensur Suljovic csap össze, míg a másik mérkőzésen az angol Darren Webster és a skót Peter Wright méri össze a tudását.

Papíron a két derbi közül az északír-osztrák csata ígérkezik szorosabbnak. Sem Daryl Gurney, sem pedig Mensur Suljovic nem játszott még elődöntőt a World Matchplayen, szóval nagy lehetőség előtt állnak. Utóbbi a kiemelt kettejük közül, de előbbi parádés formának örvend. 

Gurneynek a negyeddöntőért a kétszeres világbajnok Gary Andersont kellett búcsúztatnia. Egy egészen zseniális, a végletekig kiélezett meccset vívtak, ami végül 11-9-cel lett az északíré. A statisztikai lapokra 103.26-os körátlag és 55 százalékos kiszállózás került a neve mellé. 20 leg alatt ezek kiemelkedő számok.  

Borzasztó jó teljesítményt kellett nyújtanom, hogy legyőzzem Garyt, tudom, hogy jól játszottam. Nagyon örülök annak, ahogyan nyomás alatt teljesítettem, örülök a győzelemnek, de azért vagyok itt, hogy nyerjek, és remélem ezt tudom folytatni.

Gurneytől egyáltalán nem váratlan ez a jó forma, már Las Vegasban a US Mastersen is brillírozott, ezt a játékát pedig sikerült átmentenie a Winter Gardens falai közé. Nem kérdés, ha továbbra is ilyen magas szinten dobál, akkor a hetedik kiemelt osztrák riválisa is áldozatául eshet.

Fogadás a győztesre    
Daryl Gurney Mensur Suljovic
1.55 2.15

Ugyanakkor Suljovic ellen egy merőben más meccsre számíthat. Itt a tempót inkább a sógorok klasszisa diktálhatja majd, ez pedig vagy fekszik Gurneynek, vagy nem. Ráadásul Mensur sem mutatott eddig rossz formát, tény, hogy nem olyan számokat hozott, mint szigetországi ellenfele, de két magabiztos győzelmen van túl. 

Eddig elég jól elosztották a győzelmeket egymás között, hiszen kilencszer találkoztak és 5-4-re vezet az északír, idén 2-2-re állnak. A hatalmas önbizalom és a kiváló forma miatt Gurneynek áll a zászló, de Suljovic egy rettentő okos játékos, aki képes lehet kizökkenteni ellenfelét. 

Anderson kiesésével megnyílt az út Peter Wright előtt a döntő felé. A skót klasszis rajtja nem volt olyan meggyőző, de aztán Cristo Reyes ellen már begyújtotta a rakétákat és 104.18-as körátlaggal simázta le a meccset. Nem vehet vissza a tempóból a folytatásban sem, annak ellenére, hogy Darren Webster személyében egy olyan ellenfele lesz, akit előzetesen nem vártunk ide. 

Darren egy nagyon nehéz ellenfél. Számtalanszor játszottunk már és ő szeret belemenni az adok-kapokba. Nagyon várom az összecsapást, szerintem jó meccs lesz - mondta Wright.

Webster egy igen bizarr meccsen búcsúztatta James Wade-et, majd Steve West legyőzése sem okozott számára problémát. Nagyon pörgős játékos, aki keményen tudja tolni a tömeget, ezért Wright egyáltalán nem lehet nyugodt. 

Fogadás a győztesre    
Darren Webster Peter Wright
4.50 1.12

Ugyanakkor a 9-2-es egymás elleni eredmény a skót javára nem a véletlen műve. Wright egy ilyen hosszú meccsen sokkal kisebb hullámzással játszik, a fontos nyilaknál pedig erősebb fejben, ráadásul ezen a szinten sokkal több nagy csatát megvívott már, így természetesen ő számít a meccs favoritjának.