Európa Liga

Remek játék, biztató eredmény, hihetünk a Vidi továbbjutásában!

A fehérvári alakulat végig remekül védekezett, így csupán 2-1-es vereséget szenvedett a francia Bordeaux otthonában.

Nem kezdte rosszul a mérkőzést a magyar csapat a Girondins Bordeaux vendégeként, Scsepovicsék többször is átjutottak a félpályán, ám igazán veszélyeztetni csak egyszer sikerült. Lényegesen több fenyegetést jelentettek a Videoton kapujára a francia akciók, melyből egy hamar meg is hozta a vezetést a Toulalanéknak. A 18. percben egy beadást követően Sankharé bólintott Kovácsik kapujába. A találat ugyan elsőre kissé lesgyanúsnak tűnt, sajnos Varga beragadt, így szabályos volt a gól (1-0).

Fotó: vidi.hu

Szerencsére a túloldalon is bődületes védelmi bakit követtek el a rutinos franciák, ami néhány perccel később meghozta az egyenlítést. Suljic húzott el a jobbon, majd középre gurította a labdát, ahol senki nem fogta Scsepovicsot, aki így gond nélkül mattolta Costilt. Hihetetlen hiba, de egyáltalán nem bántuk (1-1).

A következő percek ennek szellemében magyar fölénnyel teltek, benne is volt a Vidi vezető gólja a játékban, ám sajnos ahogy lenni szokott, a mieink kapták a gólt. A felsült fehérvári lestaktikát ismételten Sankharé használta ki, akinek nem volt sokkal nehezebb dolga, mint Scsepovicsnak (2-1).

A fordulást követően kissé visszább vettek a felek, egyáltalán nem volt akkora a franciák fölénye, mint az első félidő egyes perceiben. Az idő persze a Girondins játékosait sürgette, a 2-1-es vereséget alighanem bárki aláírta volna a mérkőzést megelőzően.

Fotó: vidi.hu

Az utolsó percekben még eggyel magasabb fokozatra kapcsolt a Bordeaux, de a magyar védelem nagyon stabilan állt a lábán, így maradt a 2-1. A végeredményt azt is jelenti, hogy olvasóink 2.60-szoros pénzt húzhattak be a    -n, ha velünk tartottak az előzetesben kínált tippel kapcsolatban.

A Videoton tehát nem csak eredményben, de játékban is okozott egy kisebb meglepetést. Ha a fehérváriak jól védekeznek hazai pályán, akár a továbbjutás is meglehet.

[2567523] 2017-07-27 20:00:00 Bordeaux - Videotonx;