Felkészülés

Kitömték a Real Madridot, nyert a Barcelona - videók

A katalánok gólját a távozóban lévő Neymar szerezte, de nyert a Juventus is a PSG ellen.

Szenzációs kis hajnala lehetett azoknak a fanatikusoknak, akik csütörtökön alvás helyett az amerikai felkészülési mérkőzéseket választották. A Barcelona-Manchester United, a PSG-Juventus és a Manchester City-Real Madrid derbiken összesen 11 gól született és egy igencsak meglepő végeredmény. De lássuk a részleteket.

Fotó: Sky Sport

Erős csapattal, MSN-nel a kezdőben várta a Barcelona az eddig veretlen Manchester Unitedet a FedEx Fielden. A találkozót végül éppen annak a Neymarnak a góljával nyerte meg Ernesto Valverde együttese, aki a Juventus ellen is duplázni tudott, ám jelen állás szerint közel sem biztos, hogy marad Spanyolországban. A Barca szakvezetője a mérkőzést követően elmondta, örül csapata teljesítményének és nagyon nem szeretne találkozni a Uniteddel a Bajnokok Ligájában, mert igencsak erős gárda. Neymarral kapcsolatban a tréner sok konkrétumot nem osztott meg a nagyérdeművel, inkább a teljesítményét méltatta a győzelmet követően.

Claudio Marchisio lett a PSG-Juventus hőse, az olasz válogatott középpályás az utolsó félórában duplázni tudott, ezzel a Juventus 3-2-re megverte a PSG-t. Pedig Unai Emery ezúttal tényleg erős csapatot küldött a pályára, hiszen a kezdőben kapott helyet Thiago Silva, Verratti, Motta, Matuidi, Di Maria és Cavani is. A franciák ezzel be is fejezték az amerikai túrájukat és nem túl kedvező előjelekkel várják a Monaco elleni szombati francia szuperkupa-finálét, hiszen a Tottenhamtől négy, a Juvétól pedig három gólt szedtek be Dani Alvesék.

Második felkészülési mérkőzésén sem tudott azonban győzni a Real Madrid, amely a Manchester United elleni ikszet követően nagyon simán, 4-1-re kikapott az angol iparváros másik csapatától. Érdekesség, hogy az angoloknál a kezdőben kapott helyet az a Danilo, akit éppen a Real Madridtól szerződtettek, valamint az újak közül Ederson és Kyle Walker is játéklehetőséget kapott. A City góljait Agüero és Gabriel Jesus helyett Stones, Otamendi, Diaz és Sterling szerezték, míg a Madridnál természetesen most sem játszott Cristiano Ronaldo és Sergio Ramos sem.

Az amerikai Champions Cup július 30-án ér véget, Manchester City-Tottenham, Real Madrid-Barcelona és Roma-Juventus derbik várnak még ránk a tengerentúlról.

   
  1 x 2
Manchester City-Tottenham 2.15 3.35 2.70
Real Madrid-Barcelona 2.40 3.30 2.45
Roma-Juventus 3.10 3.30 2.00