Átigazolás

Az UEFA áldását adta Neymar Párizsba szerződésére

  • varin

Semmi kivetnivalót nem látnak az illetékesek a 222 millió eurós transzferben.

Nem csitulnak egyelőre a sajtópletykák Neymart illetően, szinte napról napra változnak ugyanis a körülmények a brazil csillaggal kapcsolatban. Jelenleg az a vonal látszik erősödni, hogy a Barcelona megtartja egyik legnagyobb értékét, ám meglepő módon az évszázad legnagyobbnak ígérkező transzferével kapcsolatban már az UEFA is állást foglalt.

Mint arról Andrea Taverso, az UEFA egyik illetékese beszámolt, a szervezet részéről semmilyen akadályt nem látnak annak kapcsán, hogy a PSG 222 millió eurót fizetne a brazil játékjogáért a Barcelonának.

Fotó: The Sun

"Követik a szabályokat, semmi probléma nem lenne az üggyel. Hatalmas bevételeik vannak, így van lehetőségük költekezni a piacon. Ha megszegnék a fair play elvét, megbüntetnénk őket. Természetesen mindenkit sokkolnak azok a hihetetlen befektetések, amelyekkel operálhatnak a sztárklubok, de ezeknek köszönhetően folyamatosan növelni tudják a bevételeiket és így a szabályok szerint járnak el" - nyilatkozta Traverso.

Mint köztudott, a pénzügyi fair play elve azért lett kitalálva, hogy a klubok legfeljebb annyit költsenek, amennyi bevételük keletkezik a labdarúgással kapcsolatos tevékenységükből. Még a legtőkeerősebb kluboknál is csupán 30 millió eurós hiány engedélyezett három évre, a szabályokat pedig az UEFA pénzügyi és jogi szakértői szigorúan vizsgálják.

Az ügy egyébként csak azért keltette fel több fórumozó figyelmét is, ugyanis szinte példátlan eset, hogy az UEFA egy még meg nem valósult transzferral kapcsolatban ad ki nyilatkozatot. Ez persze a konteóhívők körében egyértelműen annak a jele, hogy Neymar Párizsba szerződik.

Ki nyeri a francia bajnokságot?
   
PSG 1.25
Monaco 5.75
Marseille 16.50
Lyon 21.00