Vizes vb 2017

A döntőért játszik a Märcz-csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott csütörtökön Görögország ellen elődöntőzik a budapesti világbajnokságon.

A döntő a tét a magyar csapat számára csütörtökön. - Fotó: Madar Dávid - waterpolo.hu

A magyar férfi vízilabda-válogatott kedden esélyt sem adott az orosz csapatnak a budapesti világbajnokság negyeddöntőjében, Märcz Tamás tanítványai ugyanis átgázoltak a keletieken, 14-5-re nyertek. Csütörtökön már a döntőbe jutás lesz a tét, a mieink ellenfele pedig némi meglepetésre a Montenegrót legyőző Görögország lesz.

1x2    
Magyarország Döntetlen Görögország
1.60 6.60 2.80

"Nagyon jól játszottunk, ki tudtuk kapcsolni azt a két-három jó lövőjátékost, akik a gólok nagy százalékáért felelnek az oroszoknál. A hátvédjeink nagyon jól fogták a centereiket, így nem okoztak gondot a kapunk előtt. Mindenki tette a dolgát, igen magas szinten, ezért alakult ki ez az egészen fantasztikus játék, amit produkáltunk a negyeddöntőben" - értékelte Märcz Tamás az oroszok elleni meccset a vlv.hu-nak. "Mi szeretnénk diktálni a ritmust a görög ellen is, akkor lesz esélyünk. Görögország nagyon jó csapat, abszolút megérdemelték, hogy a négybe jussanak. Szeretem, ahogy játszanak, de azt még jobban szeretem, ahogy az én csapatom játszik" - vélekedett szövetségi kapitányunk a csütörtöki mérkőzésről.

Ahogy Märcz Tamás is kiemelte, fontos lesz, hogy mely csapat ritmusában folyik az elődöntő, hiszen amíg a magyar csapat pörgős, dinamikus vízilabdát játszik, addig a görögök megpróbálják lelassítani a játékot és egyben az ellenfelet, az emberelőnyös szituációkat is a végletekig képesek húzni. Mindezt nem szabad hagyni, mert akkor egyértelmű, hogy mely csapat számára alakulhat kedvezően az elődöntő.

A görögök ellen egyébiránt az utóbbi években jól ment a válogatottnak, az elmúlt időszakban csak egyszer kaptunk ki ellenük, méghozzá 2015 decemberében, a Világligában 12-8-ra. Azt az eredményt leszámítva döntetlenre mindig jók voltunk, szinte napra pontosan egy hónapja edzőmeccsen játszottunk ellenük 9-9-es remit Görögországban. Az utolsó tétmeccsünket a hellének ellen a riói olimpián vívtuk, akkor az ötödik helyért folytatott csatában múltuk felül őket 12-10-re.

A magyar férfi válogatott vb-csapata:
Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor.
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

 

 

 

 

Ami a sportfogadás részét illeti a görögök elleni találkozónak, a     komoly csatát vár, hiszen háromesélyben 1.75-szörös oddsot kínál a mieinkre, míg az hellének sikerére 2.70-szerest. A bukméker a hendikepvonalat 1,5-nél húzta meg, míg a gólok számának határát 18,5-re lőtte be.

Utóbbiban pedig komoly értéket látunk, hiszen amikor a felek ilyen horderejű meccset játszottak egymással az elmúlt években, akkor sosem potyogtak a gólok. Egyébként is, mindkét csapat remekül védekezik, ráadásul a görögök lassítani akarják majd a játékot, így pedig aligha a gólokról szól majd a találkozó. Arról nem is beszélve, hogy ez egy olyan határ, ami például a felek, júniusi, 9-9-es döntetlenjét is elbírná.

 
hatharom.com
Kevesebb, mint 18,5 gól
@1.80
Fogadási határidő: 20:30

A csütörtökön, 20.30-kor rendezendő, Magyarország-Görögország találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!