Darts

Taylor vs Barney - egy legendától biztosan elköszönünk!

A World Matchplay második fordulójában a 80. egymás elleni összecsapására készül a darts két ikonja.

Szerdán színpadra lép a kétszeres címvédő Michael van Gerwen és a negyedik kiemelt Adrian Lewis is, de nem kérdés, hogy minden szem a két legendára, Phil Taylorra és Raymond van Barneveldre szegeződik, akik a 2010-es döntőjük óta először csapnak össze a legendás Winter Gardens falai között a World Matchplayen. 

Az első körben egyikük sem varázsolt el minket, de ahogyan ők is elmondták, soha nem könnyű egy major torna rajtja, így a legfontosabb a győzelem. 

Taylor 94.05 pontos körátlaggal és 42 százalékos kiszállózással 10-5 arányban verte azt a Gerwyn Price-t, akinek ugyan volt egy 170-es kiszállója, azt leszámítva viszont nem igazán hozta a legjobbját, még a 90-es átlagot sem érte el. 

Barney is veszélyes ellenfelet kapott Joe Cullen személyében, és bár 8-3-ra elhúzott ellene, kis híján nagy bajba került. Angol riválisa ugyanis visszakapaszkodott és dobhatott a 9-9-ért. Végül nem jött össze az egyenlítés Cullennek, így a holland mindössze 92.43-as átlaggal és 36 százalékos kiszállózással is 10-8-ra nyerni tudott. 

Phil az elmúlt két évtized legjobb játékosa. Keményen fogok dolgozni az elkövetkezendő két napban, hogy felkészüljek a nagy összecsapásra, ugyanis Phil soha nem játszik rosszul ellenem. 

- mondta Barneveld, aki idei mindkét Premier League meccsét elveszítette a stoke-i riválisával szemben, a világbajnokságon viszont 5-3-ra le tudta őt győzni. 

Ki jut tovább?   
Phil Taylor Raymond van Barneveld
1.60 2.05

Barney sűrűbben, Taylor ritkábban húzza már elő a legjobbját, de még mindketten képesek űrdartsra. Ez a meccs azonban nem biztos, hogy a pokoli magas átlagokról fog szólni, sokkal inkább az idegek harcáról. Óriási presztízsmeccs, és nem tudhatjuk, hogy nem ez lesz karrierjük utolsó összecsapása. 

Taylor egy kicsit jobb formát mutatott, az elmúlt két meccsüket megnyerte, Barney esetében pedig nem tudni mennyire érzi magáénak az új nyilakat, így, ha egy nevet kellene mondanunk a továbbjutóra, akkor "The Power"-t neveznénk meg, ám 1.60-ért nem látunk értéket benne.

Ami a többi mérkőzést illeti, Van Gerwen győzelme borítékolható Simon Whitlock ellen. A világelső holland olyan klasszis szinten játszik, amivel a jelenlegi Whitlock aligha tud konkurálni.

Lewis ellenfele az a Rob Cross lesz, aki először játszik a World Matchplayen, ám hidegvérrel ütötte ki az első körben Ian White-ot. Cross villanyszerelőből lett profi dartsos, és ez az első komoly szezonja, ami egyelőre álomszerűen alakul számára. Nem zárnánk ki, hogy kétszeres világbajnok honfitársának is borsot tör az orra alá, Lewis még csak keresni a formáját a műtétje óta, nem biztos, hogy most benne van egy 100+ átlag, az alatt pedig egy 90-95 körülivel simán konkurálni tud Cross. 

Lesz még egy Dave Chisnall-Alan Norris derbi is, ahol kissé meglepő, hogy előbbit 1.25-ös oddsal hozták ki. Természetesen Chizzy a favorit, de Norris kiváló kiszállózással Kim Huybrechtset intézte el a főtáblán. Borzasztó veszélyes játékos, Chisnallnak fel kell kötnie a gatyáját. 

   
  1 2
20:15 D. Chisnall - A. Norris 1.25 3.20
21:15 A. Lewis - R. Cross 1.55 2.15
22:15 P. Taylor - R. van Barneveld 1.60 2.05
23:15 M. van Gerwen - S. Whitlock 1.04 7.00