Átigazolás

Távozik az angol gólpasszkirály

  • varin

Az Everton középpályása, Ross Barkley a következő szezont már nem a Goodison Parkban kezdi meg.

Úgy tűnik, a megfontolt átigazolások és az okos csapatépítés ellenére az Evertonnál idén nyáron Lukakun kívül is távozik majd kulcsjátékos, Ronald Koeman mester ugyanis bejelentette, Ross Barkley nem hosszabbítja meg a 2018 júniusában lejáró szerződését.

Barkley - aki a Transfermarkt alapján jelenleg a klub legértékesebb játékosa a maga 25 millió eurójával - igen jó éveken van túl, a Premier League-ben ugyanis az elmúlt két szezonban egyetlen angol játékos sem adott nála több gólpasszt (16, ahogyan Dele Allinak is).

"Nem túl bonyolult Barkley helyzete. Nagyon jó feltételeket ajánlottunk neki a szerződéshosszabbításra, de elutasította, mivel szeretne új kihívásokat magának. Már nem Liverpoolban képzeli el a jövőjét, nekünk pedig ezt tiszteletben kell tartanunk" - nyilatkozta a holland mester, aki számszerűsítette Barkley távozásának esélyét: 100%. Az Everton vélhetően 30 millió fonton felül értékesíti majd középpályását, aki iránt a Tottenham és az Arsenal érdeklődött legélénkebben.

Fotó: Mirror

Barkley-t illetően hirtelen ki is tört az ellenszenv a szurkolók körében. Kritikák szerint ugyanis korábban azt nyilatkozta, egész életében itt akar majd játszani, otthonaként imádja a Goodison Parkot. Szemére vetik azt is, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, amíg a csapattársak közül többen is képesek voltak fejlődni, addig ő megragadt a szintjén.

Liverpoolban egyébként igencsak izgalmas heteket élnek meg a szurkolók, hiszen a keret alaposan kicserélődni látszik és további érkezők is várhatóak. "Elveszítettük Lukakut, de megszereztük Sandro Ramirezt, akin kívül még két-három játékost is szeretnénk elcsábítani. Az egyikük Sigurdsson lehet, aki iránt intenzíven érdeklődünk" - mondta Koeman.

A trénernek a távozó duó mellett még egy "vesztesége" van, Ramiro Funes Mori ugyanis késő tavaszig nem lesz bevethető állapotban, így őt pótolni kell majd a védelemben.

A Premier League augusztus 12-én rajtol, az Everton első ellenfele a Stoke City lesz.

Melyik csapat nyeri a Premier League-et?
   
Manchester City 2.85
Manchester United 4.30
Chelsea 4.45
Tottenham 9.75
Arsenal 12.25
Liverpool 12.50