Olasz foci

Számolj azzal, hogy a heréidnél leszel fellógatva

  • MVB80

Federico Bernardeschi a Juventushoz igazolt, és ezzel egycsapásra közellenség lett Firenzében.

Ha egy játékos elhagyja a Fiorentinát, hogy a Juventusban folytassa a pályafutását, akkor ne számítson arra, hogy az első egymás elleni meccsen csókokat dobál majd neki a firenzei szurkolótábor.

A két tábor rendesen utálja egymást, a viszony köztük 1982-ben mérgesedett el, amikor a bajnokság utolsó fordulójának úgy mentek neki a csapatok, hogy azonos pontszámmal álltak a tabellán.

A Fiorentina a kiesés ellen küzdő Cagliari vendége volt, míg a Juve a Catanzaróhoz látogatott, és a Violák úgy végeztek 0-0-ra, hogy a bíró nem adta meg Graziani gólját, mondván, Bertoni szabálytalankodott a Cagliari kapusával szemben.

A Juve viszont egy gólvonalon történt kezezés miatt megítélt büntetővel megnyerte a meccsét, és ezzel története 20. bajnoki címét ünnepelhette.

A Fiorentina szurkolói, játékosai és elnöke is nehezen viselte, hogy be kellett érniük az ezüsttel, főleg az elvett gólt nehezményezték, de a drukkerek a Juvét is szidták, mikor a történtek után az utcára vonultak.

"Jobb másodiknak lenni, mint tolvajnak” – mondogatták a Fiorentina-drukkerei, akik 1990-ben aztán újabb muníciót kaptak arra, hogy köpködjék a Juvét.

Baggio klubváltása óriási vihart kavart

Azon a tavaszon a két csapat egymás ellen vívta az UEFA Kupa-döntőt, és a Juve 3-1-es összesítéssel megint jobbnak bizonyult, de ennél is jobban fájt a firenzeieknek, hogy imádott kedvencüket, Roberto Baggiót akkor világrekordnak számító 8 millió fontért elvitték a Zebrák.

A Violák drukkerei teljesen megvadultak, felgyújtották a fél várost, megrohamozták a klub székházát, az utcai káoszban ötvenen sérültek meg.

A két csapat azóta teljesen más utat járt be, bár mindkettő megjárta a poklot, a Fiorentina csődbe ment, és a negyedosztályban kezdte újra, míg a Juvét 2006-ban a calciopoli miatt száműzték a másodosztályba.

A firenzeiek elmúlt öt idényben háromszor lettek negyedikek, egyszer ötödikek, tavasszal pedig nyolcadikként zártak – miközben a Juve zsinórban hat scudettót nyert.

Ráadásul most megint elvitte a Fiorentina egyik ékkövét, a 23 éves Federico Bernardeschit, aki az előző idényben 11 gólt szerzett a bajnokságban. A kilencszeres válogatott támadó középpályásért 40 millió eurót fizetett a Juve, amelynek az eddig sem gyenge támadósora – Mario Mandzukic, Paulo Dybala, Gonzalo Higuaín, Douglas Costa – ezzel tovább erősödött.

Közellenség lett belőle

A Fiorentina-drukkerek ismét őrjöngenek, és a helyi Artemio Franchi Stadionnál egy molinón fejezték ki a frusztráltságukat. "A hazugságaiddal megosztottad a várost. Most majd számolgathatod a millióid, de számolj azzal, hogy a heréidnél leszel fellógatva” – írták a meglehetősen harcias drukkerek.

Az olasz bajnokságot szerdán sorsolják, akkor derül ki, mikor találkoznak újra a firenzei fanatikusok Bernardeschivel. Az új szerzemény az aláírást követően a társak után utazott az Egyesült Államokba, a Juve magyar idő szerint csütörtök hajnalban a PSG-val találkozik a Bajnokok Kupáján.

1x2    
PSG Döntetlen Juventus
2.85 3.30 2.10