Bajnokok Ligája

Erősebb a tartalékos skót bajnok, mint a norvég első? - tipp a nap derbijére

A Celtic-Rosenborg derbi tűnik a játéknap legérdekesebb találkozójának. Az esélyek ugyan kissé egyoldalúak, mégis a meglepetésre éri meg fogadni.

Továbbjutással, ám merőben eltérő körülmények között kezdte a szezont a Celtic és a Rosenborg együttese. Amíg a skótok az északír Linfield ellen 6-0-s összesítéssel jutottak a harmadik körbe, addig az ír Dundalk hosszabbításra kényszerítette a Rosenborgot. Az esélyek az oddsok alapján egyoldalúnak tűnnek, miként talán az sem véletlen, hogy a csapatok összértéke között jelentős különbség van - Brendan Rodgers csapata háromszor annyit ér, mint Kare Ingebrigtsené. Ám több tényező is van, amely mégis azt mondatja velünk, bízni kellene Nicklas Bendtnerékben.

   
Celtic Döntetlen Rosenborg
1.40 4.20 6.50

Az első és legfontosabb faktor, hogy a Keltáknál elfogytak a befejező csatárok, ugyanis sem az előző szezonban 32 gólig jutó Moussa Dembélé, sem pedig a másik ék, az eltiltott Leigh Griffiths nem lép pályára szerdán, így nagy kérdés, ki játszik majd a jó formában lévő szélső, Scott Sinclair mellett.

Fotó: heraldscotland.com

"Meg kell találnunk a megoldást Moussa és Leigh hiányában, ami nem lesz egyszerű. Ugyanakkor vaskos keretünk van, így hiszek benne, hogy nélkülük is jó eredményt tudunk elérni a Rosenborg ellen" - mondta Rodgers.

Az ír mester további sérültekről is beszélt, a tavaly alapembernek számító Sviatchenko és Boyata sem bevethető, míg a balhátvéd Emilio Izaguirre Szaúd-Arábiába igazolt nemrég.

A Celtic tavalyi góljainak 40%-a hiányozni fog a Rosenborg ellen.

"Nagyon nehéz meccsre számítunk, a Rosenborg már rendesen benne van a szezonban, így alighanem fitten várják a találkozót. Rendkívül határozott, tudatos játékuk van, szeretnek mélyről építkezni és 4-3-3-as alakzatban támadni az ellenfél kapuját. Egyénileg és csapatként is erős gárda" - elemezte a riválist a volt liverpooli tréner.

Noha a Celtic otthon igen meggyőző teljesítményre képes, az utolsó 25 selejtezőjéből 19-et megnyert, azért azt elmondhatjuk, hogy a norvég bajnok magasabb szintet képvisel, mint a skótok átlagos ellenfelei.

Márpedig, ha megnézzük az utóbbi évek BL-eredményeit, a Celtic az Asztana, a Malmö és a Karabakh ellen is csak egy góllal nyert, de az izlandi Stjarnant sem ütötte ki a Celtic Parkban.

A találkozó óvatosságra intheti mindkét csapatot, a Rosenborg szélsője, Matthias Vilhjamlsson el is mondta, hogy ritkán találkoznak ilyen erős csapattal, ugyanakkor ez hatványozottan igaz a Celticre is. Mindkét együttes dominálja hazája bajnokságát, az elmúlt években megizzadniuk sem kellett a bajnoki címért, ami nem feltétlenül kedvező dolog az ilyen fontos tétmeccsek előtt.

Véleményünk szerint a Rosenborg képes lesz párharcban maradni az első 90 percet követően is, mi arról sem vagyunk különösebben meggyőződve, hogy nyerni fognak a skótok. Dembélé és Griffiths hiánya alaposan rányomhatja bélyegét a Celtic támadójátékára, így benne van a pakliban egy szoros 1-1, 2-1, 2-2 is.

hatharom.com
Rosenborg +2 (európai hendikep)
@1.60
[2567315] 2017-07-26 20:45:00 Celtic - Rosenborgx;
2017-07-26;42