Tenisz

Djokovics kihagyja a US Opent!

  • Cesc18

Könyöksérülése miatt az idei szezonban már nem láthatjuk többet az egykori világelső szerb klasszist.

Szerdán délután a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be a rossz hírt a 12-szeres Grand Slam-bajnok, miszerint kihagyja az év hátralévő versenyeit, köztük az augusztus 28-án rajtoló US Opent.

"Döntést kellett hoznom." - mondta Novak Djokovics. "Wimbledon talán a legnehezebb versenyem volt az egyre növekvő fájdalom miatt."

Az elmúlt 12-15 hónapban számtalan orvossal és specialistával konzultáltam, különösen az elmúlt hónapokban, amikor a sérülés nőtt, és mindannyian egyetértenek abban, hogy pihenésre és időre van szükségem. Miután másfél éve cipelem a sérülést, elhatároztam, hogy 2017-ben már nem lépek többet pályára.

"A következő időszakban erősíteni fogom a testem, valamint bizonyos teniszelemeken is dolgozni fogok, amire az elmúlt években a sűrű program miatt nem volt lehetőségem. Öt hónap hosszú időnek tűnik, de biztos vagyok benne, hogy pillanatok alatt elrepül majd."

Djokovics nagy célokkal és Andre Agassi személyében új edzővel érkezett Wimbledonba, de a könyöksérülése áthúzta a számításait. Elmondása szerint azonban a jövőjét is az amerikai legendával képzeli el."Rendszeresen beszélünk. Andre eljött velem Torontóba és segített a legjobb orvosokat, szakembereket megtalálni a könyöksérülésem kezelésében." 

Ez alatt a rövid idő alatt megismerkedtünk, építettük a bizalmat. Andre támogatja a döntésem, hogy szünetet tartsak és továbbra is az edzőm marad. Segít, hogy visszanyerjem a formámat és erősebben térjek vissza, mint a sérülésem előtt.

Az egykori világelső szerb ezzel nem csak a US Opent, de a Davis Kupát is kihagyja, ahol Szerbia a legjobb négy között jár. 

Most még a   -n 2.95-ös oddson fogadható a szerbek győzelme, de vélhetően ezen hamarosan módosítani fognak.