Vizes vb 2017

Dacból mutassátok meg lányok!

A magyar női vízilabda-válogatott szerdán Görögország ellen játszik az 5-8. helyért tartó helyosztón.

Bíró Attila tanítványai az 5-8. helyért csatáznak. - Fotó: Madar Dávid - waterpolo.hu

Sajnos nem jött össze a magyar női vízilabda-válogatottnak az, hogy a hazai rendezésű világbajnokságon éremért játsszon, hiszen nagy meglepetésre hétfő este 6-4 arányban kikapott Kanadától. Ennek köszönhetően a mieink az 5-8. helyért csatáznak, szerdán a görögök ellen ugranak medencébe Bíró Attila lányai.

1x2    
Magyarország Döntetlen Görögország
1.65 6.60 2.70

"Biztos volt, hogy nagyon nehéz lesz a Kanada elleni mérkőzés, ugyanakkor az nem volt benne, hogy támadásban ilyen impotensek leszünk" - kezdte Bíró Attila kapitány. - "A hat kapott gólt elfogadtam volna előzetesen, még ha akadt egy-egy peches, vagy kivédekezhető köztük. Támadásban viszont sokkal jobb a magyar válogatott, mint azt, a négy lőtt gól mutatja. Viszont el kell fogadni, hogy ilyen van. Kidolgoztuk a helyzeteket, de akkor is túlhelyeztük a lövéseket, jobbnál is jobb lehetőséget kerestünk, pedig a lányok jó formában, jó állapotban voltak. Ugyanakkor van még esély arra, hogy szebbé tegyük a világbajnokságot, nem szabad lehajtani a fejünket, van három napunk, két meccsünk, bízom a lányokban" - hangsúlyozta a szakvezető a waterpolo.hu-nak.

Szerdán tehát a görögök jönnek, akik hiába nyerték meg szintén a csoportjukat, a spanyolok ellen kiestek a negyeddöntőben. A hellének ellen utoljára a 2016-os Európa-bajnokságon játszottunk tétmérkőzésen, akkor a bukik szerint mi voltunk az esélytelenebbek, mégis három góllal sikerült nyernünk.

A mérkőzés legfontosabb kérdése egyértelműen az, hogy mely együttes teszi túl magát a csalódáson, illetve melyik csapatot érdekli az, hogy előrébb végezzen a tornán, mivel ezen helyosztókon abszolút nincs akkora tét, mint az érmekért vívott csatákban. A magyar válogatottnak ugyanakkor kutyakötelessége hazai pályán kiszolgálni a közönséget, s mindent megtennie azért, hogy megmutassa, hogy a kanadaiak elleni meccs csak egy kisiklás volt. 

A magyar női válogatott vb-csapata:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros).
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), TakácsOrsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE).

Ami a sportfogadás részét illeti a mérkőzésnek, a bukmékereknél a hazai pályán játszó magyar csapat az esélyesebb, hiszen a     háromesélyben 1.65-szörös pénzt kínál a mieink sikerére, míg a görögökére közel háromszorost. A bukméker a hendikepvonalat 1,5-nél húzta meg, míg a gólok számának határát 18,5-re lőtte be.

A szerdán, 15:00-kor rendezendő Magyarország-Görögország találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!