Átigazolás

Itt az új világrekord, Mbappé 180 millió euróért lesz a Realé!

Nem szerénykedik a Real Madrid, amely 180 milliót fizet a Monacónak a 18 éves francia támadóért, Kylian Mbappéért.

Mi is rácsodálkoztunk arra, milyen szokatlan, hogy a Real nem jelentett be idén nyáron egyetlen igazán nagy nevet sem új igazolásként, Zinedine Zidane edző pedig azt mondta, nem kért senkit Florentino Pérez elnöktől, mert elégedett a mostani garnitúrával.

Igaz, a realos ismerőseim többször is megjegyezték, figyeljem meg, hogy Kylian Mbappé még érkezni fog a nyáron. Ez az átigazolás egy ideje már a levegőben lógott, és a spanyol lapok kedden azt írták, a Real megegyezett a korábban több kulcsemberét is elvesztő Monacóval, hogy 180 millió eurót fizet a 18 éves csodagyerekért.

Ki tudja, lesz-e még rajta Monaco-mez

A világrekordot jelentő összegből 160 millió lenne a tényleges vételár, és további 20 milliót a különféle bónuszok tesznek ki, ezek akár 30 millióig is kifuthatnak. A madridi szerződés alapján évi 7 millió eurót kereshet Mbappé, aki hat évre írhat alá.

A Marca annyira biztos az üzletben, hogy összeszedte, az elnökválasztások éveiben kiket igazolt le Florentino Pérez, 2000-ben Luis Figót, 2004-ben Michael Owent, 2009-ben Cristiano Ronaldót, 2013-ban pedig Gareth Bale-t.

Mbappé fantasztikus szezont tudhat maga mögött, 29 bajnokin 15 gólt vállalt, így főszerepe volt a Monaco bajnoki címében, ezen felül a BL-ben hat, a francia kupában és Ligakupában pedig további öt alkalommal volt eredményes.

Márciusban, a Luxemburg elleni vb-selejtezőn a francia válogatottban is bemutatkozott, ahol egyelőre négy meccsnél tart, gólja viszont még nincs.

Már csak az a kérdés, tényleg olyan nagy játékos lesz-e belőle, mint ahogy sokan mondják, vagy jön a törvényszerű visszaesés egy valóban szuper idény után. A Real első idei tétmeccse az európai Szuperkupa-döntő lesz, ahol a MU ellen lép pályára a BL-győztes.

1x2    
Real Madrid Döntetlen Manchester United
1.85 3.50 3.90