Nemzetközi foci

Hazaküldték az idióta Chelsea-sztárt

  • varin

A londoniak brazil szélsője kissé átgondolatlanul használta a közösségi portálok egyikét. Mehet haza.

Lejátszotta első két felkészülési mérkőzéseit Ázsiában a Chelsea gárdája, Antonio Conte fiai előbb legyőzték az Arsenalt, majd vereséget szenvedtek a Bayern Münchentől. Természetesen egy ilyen ázsiai túrának mindig óriási jelentősége van egy klub életében, hiszen a kontinensen igény van az európai sztárcsapatok haknizására, ami számottevő bevételeket generál még egy akkora klubnál is, mint a Chelsea. Ha azonban a klub játékosa nem látja ezt át és idióta dolgokat posztol az Instagramra, nincs mit tenni.

Fotó: Evening Standard

Történt ugyanis, hogy a 21 éves brazil utánpótlás-válogatott Kenedy a londoni városi derbit megelőzően két videóval örvendeztette meg rajongóit az Instagramon, amely igencsak nagy felháborodást váltott ki a követői körében.

A középpályás egy alvó biztonsági őrt filmezett le a pekingi hotelben, kommentárként pedig azt fűzte hozzá, hogy "Fuck China" és "Wake up China".

Természetesen ezeket a kikiáltásokat több módon is lehet értelmezni, mindenesetre a klub nem győzött elnézést kérni a szurkolóktól a történtek miatt. Kenedy egyébként meg is kapta a magáét a szurkolóktól, akik végig fújolták őt az Arsenal elleni találkozónk.

A klub később közleményt adott ki, mely röviden így szólt: "Rendkívül meleg fogadtatásban részesültünk Kínában, aminek nagyon örültünk. Sajnálattal tapasztaltuk azonban, hogy az egyik fiatal játékosunk az egyik közösségi oldalra olyan tartalmat töltött fel, amely sértheti a kínai emberek érzéseit.

Noha a játékos hamar törölte bejegyzését és elnézést kért mindenkitől, a cselekedetet már nem lehet jóvá tenni, így nekünk is kötelességünk elnézést kérni. Kenedy viselkedése nem reprezentálja a csapat hozzáállását és a továbbiakban biztosan nem engedünk majd meg hasonló dolgokat, mi is tanultunk az esetből.

A klubunknál mindenki tiszteli a kínai embereket és a szurkolókat, így még egyszer szeretnénk elnézést kérni mindenkitől."

A történtek után Kenedyt azonnali hatállyal hazaküldte a Chelsea Londonba, így a Bayern ellen vereséget szenvedő csapatnak már nem is volt tagja.

A fiatal brazilt két éve szerződtette a Chelsea a Fluminense együttesétől, ám csakhamar kölcsönadták a Watfordnak, így mindössze 15 mérkőzés jutott neki a felnőtteknél. Nagy kérdés, hogy ezek után lesz-e maradása a Stamford Bridge-en.

A londoni Kékek legközelebb szombat délután lépnek pályára, ekkor az Inter lesz Courtois-ék ellenfele.

Melyik csapat nyeri a Premier League-et?
   
Manchester City 2.85
Manchester United 4.30
Chelsea 4.45
Tottenham 9.75
Arsenal 12.25
Liverpool 12.50