Olasz foci

Úgy tűnik, Cassano már csak a pályán kívül tud váratlant húzni

  • MVB80

Itt a szappanopera friss fejezete, Antonio Cassano elhagyja Veronát. De még nem vonul vissza.

Július 10.: Az olasz futball egyik legnagyobb kérdőjele, Antonio Cassano bejelenti, hogy másfél év kihagyás után visszatér, és a most feljutó Hellas Verona játékosa lesz, ahol ismét összeáll így a Sampdoriában korábban nagyon hatékonynak bizonyuló párosuk Giampaoli Pazzinivel.

Július 18.: Az olasz lapok szenzációként tálalják a hírt, miszerint az alig nyolc napja Veronába szerződő Cassano visszavonul, mivel nem bírta a családja nélkül.

Egy kis best of:

Még ugyanezen a napon sajtótájékoztatón hív össze, ahol elmondja, egy gyenge pillanatában döntött úgy, hogy visszavonul, és meg akarja nyerni az önmagával vívott meccset, bizonyítani akar a Verona szurkolóinak, és megígéri, pár forduló után elfelejtik a botlását.

Július 24.: Cassano tesz egy újabb csavart a sztoriba, bejelenti, hogy elhagyja a Veronát. Először még az a hír fut végig a neten, hogy vissza is vonul, de aztán kiderül, hogy csak az újonctól távozik.

Persze adódik a kérdés, ezek után ki fogja még egyáltalán komolyan venni a 35 éves, egyébként kiváló képességekkel megáldott támadót.

„A srácnak nincs rendben a feje, ami azért is kár, mert fizikálisan remek állapotban van. Nem hibáztatjuk, hiszen nem csinált semmi rosszat, vannak nála ilyen hullámzások sajnos, pedig amíg itt volt, mindent profi módon csinált” – nyilatkozta Maurizio Setti, a Verona elnöke.

Cassano felesége a Twitteren osztotta meg a játékos gondolatait, ebből az derül ki, hogy mentálisan nem érzi magát készen arra, hogy folytassa a munkát a Veronával. Ami egyben azt is jelenti, hogy a mostani búcsú nem egyenlő a visszavonulással.

Mindig tud valami váratlant húzni

A Bariból induló 39-szeres válogatott Cassano játszott a Romában, a Real Madridban, a Sampdoriában, a Milanban, az Interben és a Parmában is, nagy kérdés, a mostani döntésével eljátszotta-e az utolsó esélyét, hogy az olasz élvonalban kevergessen a védők között.

Cassano korábbi csapata, a Roma jelenleg az USA-ban turnézik, és a Bajnokok Kupáján magyar idő szerint szerda hajnalban a Tottenhammel játszik.

1x2    
Tottenham Döntetlen Roma
2.10 3.40 2.75