NB I

Zsíros szorzóval próbálkozunk az Újpest-Fradin!

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában már jön is a szezon első derbije: az Újpest az EL-pofonból lábadozó Fradit fogadja.

Ahogy az lenni szokott, a szokottnál jóval nagyobb a várakozás Magyarország első számú derbije előtt. Ritka, amikor ennyire korán megrendezik az első Újpest-Fradit, a szezon eleji formák miatt a mostani meccsen aztán tényleg rendkívül nehéz favoritot kikiáltani.

1x2    
Újpest Döntetlen Ferencváros
2.80 3.25 2.40

A bukik is bajban vannak ezen a téren, hiszen a szorzók alapján teljesen nyílt mérkőzésre számíthatunk. Az első fordulóban mindkét fővárosi gárda egy pontot szerzett, az Újpest Pakson ért el 2-2-es döntetlent, míg a Fradi hazai pályán végzett 1-1-re a Puskás Akadémia ellen.

A két csapat közelmúltban vívott meccsei inkább a Fradiról szóltak, az Újpest 2015 decembere óta nem tudta legyőzni ősi riválisát, hazai pályán pedig még régebben, 2014 szeptembere óta nem tudta két vállra fektetni a Fradit.

[2538892] 2017-07-23 18:00:00 Újpest - Ferencvárosx;5

Most viszont közel sem esélytelenek a lila-fehérek, hiszen a Fradi az elmúlt 9 napban három mérkőzést is lejátszott, ráadásul megjárta Dániát is, az utazással megspékelt sűrű program pedig a játékosok teljesítményén is meglátszódhat.

Ezt egyébként nem magunktól mondjuk, Thomas Doll a Puskás elleni meccs után panaszkodott a fáradtságra és a terhelésre, amit a keret is megszenvedett, hiszen jó páran sérülésekkel bajlódnak.

"Magyarországon nincs ennél nagyobb rangadó. Az Újpest-Ferencváros mérkőzések mindig kiemelten érdekesek, így kérdés sem férhet a mérkőzés fontosságához. A fiúkon is látom, hogy nagyon várják már a vasárnapi rangadót. Az Újpestnek sokat változott a kerete az elmúlt idényhez képest, de ez ránk is igaz. Természetes, hogy a keretek átalakulnak, de én a saját csapatomra koncentrálok. Meglátjuk, ki lesz játékra készen, de az biztos, hogy erős Ferencváros fog kifutni a pályára, egy derbin ez nem is lehet másképp!" - nyilatkozta Thomas Doll a fradi.hu-nak.

"Még nagyon a szezon elején járunk, ezért úgy gondolom, nehéz megjósolni, hogy mi lesz a mérkőzés végkimenetele. Otthon játszunk, bizakodhatunk a jó eredményben. Remélem, tele lesz a stadion, minden derbin kiemelkedően fontos a szurkolók támogatása. A sok új igazolásnak köszönhetően azt mondhatom, hogy a csapat igazi minőséget képvisel. Ez az év egyik legfontosabb meccse, bízom benne, hogy otthon tudjuk tartani a három pontot." - ezek pedig már Nebojsa Vignajevics szavai.

Ezúttal teljes mértékben egyetértünk a vezetőedzők szavaival, legalábbis abban a tekintetben, hogy tényleg nehéz megjósolni, mi lesz a derbi végeredménye. Éppen ezért gondoltuk úgy, hogy ezúttal egy bátrabb tippel és magasabb szorzóval érdemes próbálkozni, így a választásunk egy legalább 2 gólt hozó döntetlenre esett.

Újpest - Ferencváros
hatharom.com
 Döntetlen és 1,5 fölött
@4.05
Fogadási határidő: 18:00
[2538892] 2017-07-23 18:00:00 Újpest - Ferencvárosx;
239099