Átigazolás

Neymart már csak a csoda tarthatja Barcelonában?

  • MVB80

Első hallásra hihetetlennek tűnt, de egyre közeledik Neymar, a Barcelona brazil sztárja a Paris Saint-Germainhez.

Neymar magyar idő szerint vasárnap hajnalban még a Barcában szerzett két gólt a Juventus ellen - a második egészen varázslatos szóló volt -, de távozni akar a klubtól, mert úgy érzi, Lionel Messi miatt nem tud kiteljesedni.

A Marca azt írja, Neymar édesapja, aki a játékos ügynökeként is funkcionál, találkozott a párizsiak sportigazgatójával, Artero Henriquével, valamint az egyik igazgatósági taggal, Sophie Jordannel, hogy az átigazolás részleteit véglegesítsék.

A hírek szerint Neymar hat évre megy Párizsba, a PSG kifizeti érte a 220 millió eurós kivásárlási árat, és heti 550 ezer euró lesz a fizetése.

A Marca cikke azt írja, Neymarnál már tavaly nyáron is rezgett a léc, akkor a PSG mellett a Manchester City és a Real Madrid is megpróbálta elcsábítani, de végül egyikük sem járt sikerrel.

A vezérszerepet szánják neki Párizsban

A Sky Sport újságírója, Bryan Swanson a Twitteren azt jegyezte meg, hogy egy spanyolországi forrás szerint Neymart már csak a csoda tarthatja a Barcelonánál.

A PSG a katari tulajdonos érkezése óta szeretne odaérni a legnagyobb európai klubok közé, és bár Franciaországban az elmúlt években rengeteg trófeát nyert a csapat, az igazi nagy áttörés nem sikerült, hiszen a BL-ben a döntőig még egyszer sem jutott el. Neymarral akár ez is sikerülhetne.

A PSG legközelebb a Juventusszal játszik a Bajnokok Kupáján, az esélyek az oddsok alapján a BL-döntős olaszok mellett szólnak.

1x2    
PSG Döntetlen Juventus
3.10 3.30 2.00