Darts

Korán elköszönünk Barneytól?

Nem csak a holland legenda lehet az egyedüli nagy név, akinek már az első körben véget ér a 2017-es World Matchplay.

Vasárnap nyolc mérkőzéssel folytatódik a szezon egyik legnagyobb presztízsű dartsversenye, a World Matchplay. Nem vár könnyű mérkőzés a kiemeltekre, többen is bajba kerülhetnek, a 2010-es döntősnek, Raymond van Barneveldnek, kifejezetten nehéz dolga lesz.

Az ötszörös világbajnok holland július elején csatlakozott a Target csapatához, vagyis új nyilakkal játszik, Sanghajban és Las Vegasban már élesben is tesztelte.

Boldog vagyok, hogy nyertem, de még sokat kell dolgoznom, hogy visszanyerjem az "A" játékomat.

- mondta Barney, aki Kínában elődöntőzött, Amerikában pedig negyeddöntőig jutott.

Azzal mindig számolni kell, mint rizikófaktor, ha valaki új nyilakkal dob - kivéve, ha azt a valakit Peter Wrightnak hívják -, így az sem lenne meglepő, ha Barneveld a tudása alatt teljesítene, egyébként is az új szponzor mindig új elvárásokat takar, és akkor az ellenfeléről még nem is beszéltünk. Joe Cullen a jövő egyik legnagyobb ígérete, aki egyre nagyobb kihívást jelent a legjobbaknak. Az egymás elleni mérlegük 4-4, tehát az angol nem egyszer borsot tört már a holland orra alá. 

Mindent összegezve, véleményünk szerint 3.10-szeres pénzért megéri kockáztatni és Cullenre fogadni. 

Raymond van Barneveld-Joe Cullen
hatharom.com
Cullen jut tovább
@3.10
Fogadási határidő: 22:00

A kiemeltek közül bajba kerülhet Robert Thornton és Benito van de Pas is, előbbi Cristo Reyesszel, utóbbi Daryl Gurneyvel találkozik. 

Thornton idei szezonja tragikus, egy-egy Players Championship állomáson kijött neki a lépés, de egyébként semmi maradandót nem alkotott 2017-ben. Az utóbbi időben olyan játékosoktól kapott ki, mint Mick Todd vagy éppen Tony Newell, akik finoman szóval sem tartoznak a sportág krémjéhez. Reyes a legnagyobbakra is veszélyes, nemhogy egy formán kívüli Thorntonra, így nem csoda, hogy a fogadók és a bukmékerek is a spanyol játékost favorizálják. A skót formáját és önbizalmát elnézve még az 1.75-ben is van érték.

A Van de Pas-Gurney derbi már komolyabb izgalmakat tartogat. Az északír hallatott inkább magáról az utóbbi időben, a US Darts Mastersen ugyanis Gary Andersont és Peter Wrightot búcsúztatva játszott finálét. Jó formában van, és ez a döntő komoly önbizalmat adhat neki, így ebben a párharcban sem meglepetés, hogy nem a kiemelt holland a meccs favoritja. 

Túlságosan nyugodt Kim Huybrechts sem lehet Alan Norris ellen, illetve Mensur Suljovic baja is meggyűlhet John Hendersonnal

Vasárnap este színpadra szólítják a 15-szörös bajnok Phil Taylort is, aki utolsó alkalommal játszik a legendás Winter Gardensben. A sorsolással nem volt szerencséje, az egy dolog, hogy Van Gerwen ágára került, ám már a nyitómeccse sem lesz egyszerű a walesi Gerwyn Price ellen. A rögbi játékosból avanzsált dartsos rengeteget fejlődött az utóbbi bő egy évben, amit jól mutat, hogy idén több World Series tornára is meghívást kapott. Szerintünk nem lesz ez sétagalopp a stoke-i klasszisnak, 3,5 leggel megtámogatva a walesi nem is rossz 1.66-szoros pénzért.